26 de setembre del 2007

Analitzant...

Bity, avui tinc collita pròpia.
Ah, val.
El nou govern municipal ha passat els cent dies de mandat, perceptius per emetre una opinió i tractar de deduir cap on anem.
Abans de tot, és té que fer patent que els resultats de les eleccions, amb tants partits, cada un amb la seves "preferències", fan molt difícil que el govern resultant pugui seguir el seu programa i el consistori pugui realitzar els projectes que el poble necessita.
I resulta que no hi ha res que ens faci estar optimistes. La situació no és positiva. La minoria en que es troba l'executiu i la falta de voluntat de la majoria dels grups de l'oposició de cooperar en les qüestions vitals, fan que la marxa de la política torrenca estigui paralitzada o que inclús, diria jo, tiri enrere.
De res ha servit l'entrada al govern, al juliol, dels dos regidors de ERC, amb canvi -i divisió obsequiosa- de carteres, incorporació que en lloc de reforçar l'esperit d'equip de l'antic executiu, dona la sensació de què l'ha desfet. Així és complicat seguir el programa de continuïtat que plantejaven, sobretot si no es troba cooperació en els demés partits.
Els assumptes es van quedant penjats, sense que s'entrevegi una possibilitat de consens que els solucioni i els tiri endavant.
Tenim pendents moltes qüestions. La rectificació dels Muntanyans II, una exigència dels ecologistes que aprofiten altres partits. La revisió del contracte de l'aigua, que també entra en la línia problemàtica de les rectificacions. La conclusió definitiva de la primera zona de vianants del carrer nou, que no para de crear controvèrsies. I el tancament correcte i definitiu del tema del pavelló esportiu de Sant Jordi.
Aquests projectes inacabats serveixen a l'oposició per explotar la demagògia i crear un clima enrarit, pel seu profit, en contra de l'actual executiva municipal.
Tanta disfunció porta a la força a un clima negatiu de desassossec que pot influir en la continuïtat de l'actual govern al menyscabar la seva moral, i que els pot fer pensar en l'idea d'abandonar el pont de comandament que confiaven poder mantenir.
Però lo greu del cas és que no sembla existir l'opció de formar un govern estable que millori l'actual, perquè no és tècnicament factible fer-lo més fort, per més combinacions polítiques que s'escartegin.
Apart dels assumptes citats, i d'establir les regles per la consulta popular anunciada dins de la línia de participació ciutadana, n'hi han d'altres més endarrerits, com l'obertura eternitzada de la nova Biblioteca, la web municipal, que porta deu mesos de creació, fer una radio municipal "nostra", posar en marxa el teatre, acabar de projectar l'auditori, i remodelar el casal, Tasques que coincidien en la mateixa regidoria i que gens de bé parlen del seu titular. També queden les remodelacions urbanístiques que no prosperen dins d'aquest clima de confrontació i els pàrquings públics "impossibles", i el que em dec deixar.
¿Es té que pactar contra-natura "quelcom" i que surti el que Déu vulgui? Renunciar? Canviar, aprofitant una "avinentesa" provocada? O esperar la moció de censura? Qualsevol s'atreveix a dir el què és millor!
Conclusió: Cent dies per afegir al retard que arrossega la vila.
Anomeno i deso.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha silencis que no entenc. Hi ha silencis innecessaris. Hi ha silencis desesperants. Silencis angoixants.
A vegades un silenci pot ser prou convenient. D'altres, pot fer nosa. Molta nosa.
Aquestes han estat setmanes de molts silencis.
La majoria no els he acabat d'entendre, d'altres els he mig contextualitzat.
En fi, mai plou al gust de tothom. Ssshhhh...!

jordi pla ha dit...

.....? M'ho dius a mi o t'has equivocat de blog?
Tampoc jo puc contextualitzar!
"No obris els llavis (piquis les tecles) si no estàs segur de que el que vas a dir (escriure) és més formós que el silenci"
"El silenci pot ser la por a equivocar-se"
Sssshhh...!

Anònim ha dit...

hem permeto fer-li nomes un comentari. No hem vulgui dir que ara en aquest poble no es podem tirar endavant projectes per culpa de la oposició.

Voste s'ha parat a pensar, que a lo mitllor no tenim un equip de govern fort i estable per la manca d'habilitat de negociacio per part del partit més votat en les darreres eleccions???????

Anònim ha dit...

Qui va amb un coix...
És una dita molt popular que no va gens desencaminada, encara que el que interessa és poder aconseguir demostrar que no sempre passa, i ser el botó de mostra.
Quan treballes en equip cal tenir ben clar que només sumant be, pots aconseguir resultats, a no ser que el que estiguis buscant sigui només per a lluïment personal. També és important tenir posats els cinc sentits i saber distingir el gra de la palla, de manera que no rebutgis el gra i aprofitis la palla.
Tampoc és bo obsessionar-se massa i acabar veient dimonis on no n'hi ha. S'ha de ser previsor i prudent, aprofitar allò que és aprofitable, i deixar fora el rebuig.
En política s'ha de treballar en equip, i quan no se'n sap, les coses no surten.
Els individualismes només poden servir per a un moment donat, per salvar una situació compromesa, per donar un cop d'efecte, però a la llarga el que acaba funcionant és allò que és producte de tots, i això ho hem de tenir present.
De Messies només n'hi ha hagut un, i fa molts anys. El que ara fa falta és gent disposada a treballar, a arremangar-se, encara que no surtis a la foto.
Més tard o més aviat arriba l'hora de recollir allò que has sembrat, i si no ho has fet bé, el resultat és negatiu, per més que hagis sortit a la foto.
El treball és d'equip i els resultats sigen bons o dolens són de tothom.
D'aquí la necessitat d'anar plegats, sense estridències ni mandra, per mantenir un bon ritme de treball, I aconseguir els objectius fixats.

Anònim ha dit...

Davant la manca de idees i mà esquerra per saber governar per part del partit socialista, Jordi,li tens que fer-los arribar un GPS (Guia per al Partit Socialista).
Crec que pot ser molt útil davant la possibilitat d'errades irreparables per manca d’orientació del govern actual.
La utilitat del GPS, es realment extraordinària, fins i tot pot acompanyar a l’alcalde al seu despatx sense cap errada en el trajecte, amb dos paraules im-presionant.
A demés les instruccions de la guia estan també amb Brailey, perquè ja se sap que no hi veuen gaire bé.
A la fi de tot plegat, ja se sap que qui fa el que pot, no està obligat a més, per tan no se’ls hi tindrà massa en compte quan passin a la oposició, que facin servir el GPS per arribar a la sala de plens.

jordi pla ha dit...

A l'anònim de les 10:14
Sí, li dic que no es poden tirar endavant projectes per culpa d'alguns grups de l'oposició. I una proba la tenim amb la concessió de l'aigua, per exemple. No estava tot decidit per majoria? Què ha passat? Ara es té que retrocedir per culpa d'una demanda per no se sap què i per culpa d'un retard involuntari -o no- d'una comunicació del jutjat?
I sí, de vegades penso i m'hi donat compte de que no tenim un equip de govern fort i estable. Però no crec que sigui per falta de habilitat de negociació dels socialistes. No em consta. Les negociacions són entre dos o més, i es molt fàcil culpar als altres perquè ningú es veu els propis defectes. I si ens referim a l'ABG, considero que podien haver entrat en l'equip i després negociar. És difícil entendre's quan es parla des del carrer, per la finestra, sabent que pots fer mal. La flexibilitat no es pot exigir, es té que aconseguir treballant i proposant. I tindrà vostè que admetre que 5 són dos vegades i mitja 2, i per tant els del 2 tenen que demostrar dos vegades i mitja més habilitat per negociar, respectant el programa més votat. I altres negociacions també han topat amb exigències que donen a entendre que primer hi ha un ego i després el ciutadans.
A l'anònim de les 11:13
No entenc lo del coix... Qui creus que té defectes i qui creus que es contagia?
També jo donc molta importancia a treballar en equip. La principal raó per la que veia bé que continués el PSC al front del consistori era perquè ja tenien l'equip format. Però s'ha trencat i ara la qüestió és si es pot enganxar i aprofitar. Els altres possibles equips no tenen cap experiència ni referències.
Qui veu dimonis on no n'hi han? No ho entenc.
Si una virtut tenen els dels PSC és les ganes i la seva disposició a treballar. I això val molt, més que els resultats que han obtingut, que milloraran. Les demés coalicions no sé com treballarien.
O sigui que realment, llegint el teu missatge, no sé a favor de qui vas. Qui tenen que anar plegats? Qui té que transigir? Tampoc t'entenc. Avui estic espès. Posa-m'ho més fàcil.
A l'anònim de les 12:32
Molt ocurrent i graciós. Mai cau malament una mica d'humor. Veig que estàs assabentat de que els GPS els van idear els socialistes i un cop ja orientats i asseguts, els van comercialitzar. Lo de manca d'idees i de mà esquerra també deu ser broma, no?, perquè una cosa és falta de projectes i un altre, no poder portar-los a terme. I de mà esquerra, considero que el batlle en té molta, potser massa. I si el PSC té que deixar el govern, el deixarà, però estic convençut que serà, com tu dius, havent fet el que han pogut, no menys.
Gràcies als tres per llegir-me i torneu s.o.p.

Anònim ha dit...

El GPS es un instrumento muy practico, necesario para los desplazamientos a la vez es un invento inútil para quienes no se mueven.
El inmovilismo de algunos hace que no lo necesiten, por tanto si los socialistas lo necesitan será por que se mueven.

Anònim ha dit...

Jordi,mandales un SMS a Don Manuel:
SMS:
SERMON: s. Discurso religioso. Su similitud con el discurso
político, estriba en que ambos prometen un dudoso futuro de
bienaventuranza.
MODUS VIVENDI’: (Loc. Lat.) ‘Lucratum con tutti´
SECRETO: s. (Psic.) Palabras que entran por un oído y salen por
una boca. // Dícese de algo que no lo sabe nadie, hasta que lo
saben todos, porque lo supo alguien.

Anònim ha dit...

I altres negociacions també han topat amb exigències que donen a entendre que primer hi ha un ego i després el ciutadans.

Senyor Pla, aixo es copiat d'unparraf de una part de la seva contesta.

Aixo que voste diu del tema del aigua amb aquest parraf, vol que passi como ha passat amb el carrerf nou que el equip de govern, no ha volgut escoltar al ciutada????? ni a la opisicio.

Salut

rafael ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Alguns tenen que ferse a l'idea de que no van guanyar las eleccions.

jordi pla ha dit...

Al anònim de les 17:13
Sin SMS, Don Manuel ya sabe que:
Sermon: Anuncio de buenas intenciones, que se tiene que considerar positivo. El anuncio no es malo. Lo que hace falta es que no salgan muchos especialistas en la materia i se pueda cumplir.
Modus vivendi: Todos los trabajos tienen su renumeración. No hay que pensar mal.
Secreto: No tienen que haber. Mal si los hay.
A l'anònim de les 08:38
Lo del carrer nou es un projecte que s'ha tirat endavant, s'ha realitzat i s'acabarà. Potser que el problema sigui que s'ha escoltat i s'ha tractat de acontentar a tothom, cosa impossible. Les propostes de l'oposició es van estudiar en el seu dia. Ha passat que hi han massa savis en qüestió de futbol i de rajoles. I molta demagògia de la nova oposició.
Salutacions a tots (I sobre tot, no poseu mai el vostre nom).

Anònim ha dit...

Sr. Pla. en relacio a lo del carrer no, per el que jo veig es que voste no s'enterat de res o no se na volgut enterar.
A no ser que voster tingui molts sfinitats amb el PSC y/o ERC.

Salut,

rafael ha dit...

Querido Jordi, tu analis por llamarlo de alguna manera es positivo, pero todos tienen su parte de culpa, no solo la oposicion, nuestro pueblo no es gobernable y el primer culpable es quienes estan en el poder,ellos son los que tienen que ceder y recuerdo que segun quienes no aceptan a segun que otros, tenemos a escrupulosos (ERC),orgullosos y resentidos(PSC), esto es como el padre que tiene una hija casadera en una tribu, el novio que aporte mas vacas y bienes..es al que le entregan la novia, en este caso, el padre de la novia es la oposicion y ellos aplican politicas de desgaste a espera de que cedan en algo, si no ceden, tendran una mocion a su debido tiempo, luego que no le hechen la culpa a la oposición..Saldran fuera por no saber ceder y no hay mas cera que la que arde, ni marear mas la perdiz, son reglas de la democracia. besitos

Anònim ha dit...

Els qui ens estant anal-litzant són els teus amics socialistes!

jordi pla ha dit...

Sr. anònim de las 14:34
Deu tenir raó. No m'assabento de res. No sé que el projecte de l'illa de vianants estava guardat als calaixos i que cap govern del ciment es va atrevir a posar-lo en marxa i guanyar-se enemics. No sé que l'anterior consistori va decidir que es tenia que tirar endavant d'una vegada. No sé que els "bons" contractistes no volen treballar per els ajuntaments perquè guanyen poc al no poder fer jocs de mans, a part d'altres "pressions". No sé que es van buscar subvencions perquè els veins no tinguessin que pagar tant. No sé que es va fer malbé feina feta per perjudicar al govern en el clima electoral. No sé que partits polítics van cooperar en desprestigiar els treballs donant la raó als especialistes d'urbanisme que hi han a totes les cantonades. No sé que els veins exigeixen el millor de lo millor i pengen als balcons els llençols que els hi donen. No sé què és l'afany de protagonisme.
Però el que sí sé és que el carrer nou s'ha transformat en una illa de vianants, malgrat tot.
I torno a aclarir que jo tinc afinitats amb el consistori que tracta de col·locar a la vila en el lloc que tindria que estar ja fa molt de temps, amb les sigles que siguin.
Amigo Fandelcas:
Admito tu opinión. Tu crees correcto que los partidos de la oposición apliquen políticas de desgaste hasta que ellos puedan subir a gobernar, perdiéndose tiempo e ideas.
Yo considero que la lista más votada tiene el derecho y la obligación de buscar concenso para gobernar. Si ningún partido de la oposición se lo brinda, no será culpa de los escrupulosos, orgullosos y resentidos que tu dices, que tratan de hacer su trabajo, que consiste en tirar sus proyectos adelante, sino de los que presentan enmiendas a toda la idea en lugar de presentar sus propuestas sobre los puntos de los proyectos que creen mejorables.
Democracia es trabajar a favor de los ciudadanos, no de uno mismo.
Coincido contigo en una cosa. Que el pueblo no es gobernable. Pero por que hay demasiados partidos políticos y pocos sillones.
A l'anónim de les 19:57
Home, és clar. Si analitzo jo, en plan aficionat, els que tenen la responsabilitat de treure la vila endavant és lògic que analitzin, amb més raó. Per cert, els meus amics(?) a qui o què estan analitzant?
Salutacions i gràcies a tots.

Anònim ha dit...

Un problema no se produce por una sola cuestión, generalmente inciden varias cuestiones que conforman el problema.
Sacar a subasta una obra publica tiene la ventaja de que sale más barata, pero siempre hay problemas de calidad.
Abaratar los costes en los materiales haciendo caso a algunas voces trae consecuencias en los acabados.
Hacer una obra en contra de la opinión de algunos comporta sabotajes.
La intransigencia de algun que otro responsable, tambien trae consecuencias.

Anònim ha dit...

Ho et fas el tonto no no has agafat el comentari!
ANAL

ANAL-ITZANT

Anònim ha dit...

Que se entiende por ceder. Renunciar a dos años de alcaldia?
Obligar a regidores a que renuncien a su acta?

Anònim ha dit...

Quien compra este lio.
Ayuntamiento de Torredembarra en el tema de Muntanyans:
CIU-ABG-PP que se paren las obras
L'Agrupacio abstención (para variar)
PSC-ERC y GIT que continuen.
Parlament de Catalunya en el mismo tema:
CIU que se paren las obras
ICV-ERC y PSC que sigan.
El problema es quien paga el pato de arreglar el entuerto de 1.982, continuado en el 2002.

jordi pla ha dit...

Al anónimo de las 00:31
Efectivamente. Trabajar en una calle de vecinos es cumplicado y contentarlos a todos, imposible. Y está requetedemostrado!
A l'anònim de les 06:30
L'anal·litzant em feia mal als ulls, però ja hi vis tantes maneres d'escriure... que no vaig caure amb la sutzesa subtilesa.
Al anónimo de las 13:39
Hay varias maneras de "ceder". No hace falta que renuncie ningún regidor. Hay carteras de sobras. La flexibilidad y el intercambio de ideas y la mobilidad en lo que se considera estable son maneras de ceder. Considero que ya se está cediendo. Però no se puede llegar al que te hagan ceder, o sea a perder. Dos años de alcaldia seria mucho ceder ¿a cambio de un gobierno fuerte? Cualquier dia puede llegar la mayoria con una cosa tan simple como el intercambio de ideas y la coincidencia de metas.
A genesis (menos mal que alguien pone nic)
Política = lio. Lo más probable es que nadie pague el pato porque no se va a arreglar el entuerto. La ampliación de la zona de interés natural con el trozo no edificado correrá a cargo de la conselleria de Mediambient.
Salutacions.

rafael ha dit...

Jordi, dale caña al blog y haznos pensar.. venga va. besitos

Anònim ha dit...

Los números son muy claros. Las bases de ABG verian con buenos ojos una moción de censura firmada junto con L'Agrupacio y PP?
CIU 4+ PP 1+ ADM 2+ ABG 2= 9
Las bases de ERC y ABG verian con buenos ojos una mocion de censura firmada con PP?
CIU 4+ PP 1+ ERC 2+ ABG 2= 9
Otras combinaciones no dan el resultado necesario:
CIU 4+ PP 1+ GIT 1+ ADM 2= 8

jordi pla ha dit...

A FanDelCas.
Me lo pienso, por què a algunos, eso de tener que pensar (¿que dice el tio ese?) les puede originar serios transtornos basculares. Pero vale, he puesto otra tonteria de las mias.
A Génesis.
Sí, hay combinaciones teòricas, que costaria llevarlas a la práctica por la mezcla resultante. Pero yo ya me lo creo todo.
Saludetes.