26 d’agost del 2007

Festivant...

Què es diu per aquí?
Degut a les vacances, no hi han noticies polítiques, (ni judicials , ni parlamentaries). L'únic que hi ha és una controvèrsia sorgida a rel del festival de Hip-Hop que es va celebrar a la platja els dies 17 i 18 passats.
I què es discuteix?
La qüestió sembla ser si es correcte o no es correcte muntar a la platja una festa musical amb 20.000 watts de so, per la nit i fins a les tantes, tan a prop dels habitatges del passeig marítim.
Hi han hagut queixes?
I tant...
Sempre que es fa una cosa fora de lo comú, hi ha gent a favor i gent en contra, no falla.
Es tindria que buscar un equilibri.
Doncs l'equilibri seria que, de noranta nits d'estiu, n'haguessin 45 de marxa i 45 de tranquil·litat. O sigui que, per dos nits d'ara i quatre de la festa grossa, dos, posem, de la petita, i una de revetlla, falten 36 nits de gresca, pensen el més joves.
Vull dir una normalitat. Un dia o dos a la setmana de moguda ve a ser lo correcte.
Lo correcte en la vida de cada dia, però per vacances, la normalitat cada un l'entén a la seva manera. N'hi han que volen festa cada dia i n'hi han que volen tranquil·litat i descansar.
O sigui que es impossible de compaginar.
En el mateix indret sí. I per aquí es té que buscar la solució. Té que haver-hi un lloc per fer festes i un lloc per descansar.
La platja tindria que ser dels de relax.
És clar, però, a la vila no anem molt sobrats de llocs.
En el camp d'esports no hi han habitatges.
Per una festa petita, a dins, preparant-ho, podria ser, però una festa grossa es tindria que fer fora i quedarien tots els camps destrossats.
A la plaça del Castell estan fins el capdamunt. En el pàrquing del Castell és on hi ha menys cases pròximes.
Ja, però si hi ha festa, no hi ha pàrquing. De totes maneres, sembla la millor possibilitat actual.
Ja fan un concert per la festa major.
Pel futur, i per poder presumir de ciutat per a tothom, es tindria que habilitar un espai lúdic, per evitar tota aquesta polèmica amb els decibels. I no tindria que ser molt lluny del centre per anar-hi a peu, però a la vegada, tindria que tenir on aparcar per la gent de fora.
Ui, que difícil que és això. Costa trobar un terreny per fer un institut i es impossible trobar-ne un per aparcament...
Això, pel millor departament de Urbanisme de Catalunya (o és d'Espanya?) és fàcil. Ja veuràs com es troba una solució per l'any que ve, i els de la platja i els del Castell poden dormir si volen dormir.
Amen. Anomeno i deso.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Mes val no fer res de res, tan sols rebs critiques de inmovilisme.

jordi pla ha dit...

En realitat, no faig gaire. Poso quelcom per matar l'oci, malgrat els anònims.

Anònim ha dit...

No hi ha dret, solsament fan que queixar-se per tot. Mal si fas, mal si no fas, em sap creu dir-ho perquè sóc d´aquí però fa fastic. En aquest poble els "turistes" que hi venen deuen anar a escoltar concerts de l´orgue barroc i cantar la coral santa rosalia(en tots els respectes). Quan jo era més jove podia anar al long-play, al paradox, als pies negros, al yola, a la sínia d´altafula, per tot arreu i havia marxa, començava per setmana santa i quasi empalmaven amb l´estiu i durava tot el setembre i ara qué?
Llàstima que ja no hi queda res.
Crec que no tenen raó per queixar-se quan es fa quelcom diferent.

Anònim ha dit...

JO CREC QUE S'HAURIA DE FER AL CARRER ORENETES TOTES LES NITS DE L'ANY!!!

rafael ha dit...

Querido Jordi, la solucion es muy sencilla..en este caso, venden tapones para los oidos en la farmacia,son muy baratos. Hay una ley natural que se cumple a lo largo del tiempo; Si los jovenes de fuera, se lo pasan bien en nuestro pueblo, mañana existe muchas posibilidades de que estos opten por residir algun dia en nuestro pueblo. para el que quiera tranquilidad que marche a la montaña, soy partidario de jarana diaria, mientras dure el buen tiempo, jarana controlada y sana. besitos

jordi pla ha dit...

Anònim de les 19,10:
Sí, els temps passats eren millors. Amb les concentracions urbanes, tot es complica. I quan un "no jove" paga 40 quilos per un apartament deu tenir la sensació que adquireix també el dret de queixar-se i criticar el que no li agrada... Com que diuen que la civilització avança, igual, d'aquí un segle hi han ciutats per joves i ciutats per grans. Però vivim "ara". Agua y ajo...
Anònim de les 22,40:
Et delates amb la meva dreça. Una abraçada.
Fandelcas:
La convivencia es complicada, tanto la de dos en casa como la de cuarenta mil en un quilómetro cuadrado, pero tu mismo das la solución con "jarana controlada". La cuestión es como controlarla. Y con tapones, no sirve. saludetes.

Anònim ha dit...

La fiesta es una vez al año, cierto que si se concentra la jarana en un solo lugar se recibiran quejas, pero se puede descentralizar la fiesta y no pasa nada.
El Baile de fiesta mayor se hizo en la zona de cal Llobet y no fue del todo mal.
Penoso que se destrozara la puerta del ayuntamiento, gamberrada que se hace al amparo de la fiesta. Una pena.
Si se hacen actuaciones en el aparcamiento, hay uno cercano, no más de doscientos metros en la zona deportiva. cap problema.