7 de juliol del 2007

Considerant

Una vegada els de l'ABG s'han col·locat l'etiqueta d'opositors, tenim que començar a considerar ara aquest govern municipal sense majoria que ens queda, després de no sé quantes margarides esfullades (perdó, per lo malament que sona).
Ens trobem amb nou regidors sota la denominació d'esquerres, un d'independent i set amb tendències de centre-dreta. No tindria que haver-hi problemes amb aquesta estructura, però com que resulta ser que hi han esquerres socialistes, esquerres desorientades, esquerres catalanistes-ecologistes-reformistes, centristes exigents, i dretes insociables, l'embolic és torna ben curiós i complicat.
És una llàstima (un mar de mala sort, que contraposo a l'hipotètic mar de màgia de l'eslògan de la vila) no poder continuar amb l'anterior equip del govern, que considero permetria engegar la nova etapa amb més continuïtat, llibertat d'acció i amb un programa ja mig embastat. Però el joc de la democràcia té aquestes sorpreses, (que s'ho preguntin a l'Hereu), que es tenen que assumir i superar.
Sostenir un govern minoritari, supeditat al consens amb els cinc partits de l'oposició, seria una feina fàcil si tots els grups miressin pel bé dels ciutadans, i representaria uns resultats ponderats i participatius. Però, ¿i si els partits es posen a mirar les seves ideologies, el seu renom, i el que seria pitjor, com poden arribar més amunt o a dalt de tot? La cosa podria acabar malament.
¿Continuarà aquesta minoria o arribarem a una coalició antinatural? És clar que avui dia, ja no sembla que hi hagi res "antinatura", comprovant els pactes que es fan pertot arreu. Comprovat que els partits d'esquerres no coincideixen, seria qüestió de que CiU estigués disposada a deixar-se de sigles i posar-se a treballar. ¿Aniríem millor formant govern els dos partits més votats? Segurament, i tindria la seva lògica i un valuós contrapunt, però diuen que no pot ser perquè CiU vol compartir el que no s'ha guanyat. Dóna gust... tothom pensant en lo millor per la vila.
Amb aquestes perspectives (que se suposen, perquè ningú es manifesta), arribarem a l'hora de referendar el contracte del subministrament de l'aigua. Serà una bona prova per saber per on anem. El panorama es tindrà que aclarir o enfosquir.
Si per cas, anirem a confessar-nos...
Ei, Bity... Ja estic.
Ah!... Anomeno i deso.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Jordi, està molt bé tocar als partits polítics, però una mica de autocrítica al teu partit (PSC) no t'aniria gens malament.

jordi pla ha dit...

Anónimnumberone: Ja ho he dit varies vegades... Repeteixo, soc apolític, segurament per seguir massa la política i soc pragmàtic, vaig a lo que considero oportú. I cada cosa al seu temps... Ja "tocaré" al PSC quan sigui el moment.

Anònim ha dit...

APOLÍTIC: Ja, ja, ja, ja...

Anònim ha dit...

SI RESUTA QUE EL PSC ES QUEDA L'ALCALDIA, URBANISME, DÓNA HISENDA AL GIT, I LES DE LES ALTRES CARTERES BONES NO EN VOL DONAR CAP A CIU, QUÈ COLLONS VOLS QUE FACIN ELS DE CIU? PORTAR TAMBÉ EL POTET DE LA BASELINA?
EL CULPABLE DE L'ACTUAL SITUACIÓ ÉS EL PSC QUE ESTÀ INCAPACITAT PER PACTAR AMB NINGÚ. I QUAN DIC PSC VULL DIR JIMÉNEZ, GRANGEL I RIPOLL. ÉS EL PREU DE PA PREPOTÈNCIA, LA MENTIRA I EL CINISME QUE HAN GASTAT ELS DOS ÚLTIMS ANYS. SI NO PODEN GOVERNAR, QUÈ PLEGUIN!

rafael ha dit...

Jordi, yo tambien me he vuelto apolitico... No creo, porque no los entiendo. besitos

jordi pla ha dit...

Anónimnumberthree: Trobo normal i lògic que el partit que ha estat reelegit amb majoria vulgui donar continuïtat al seu programa anterior, mantenint el seu organigrama. Si trenca el seu esquema, ¿la vila anirà millor? No crec que ningú ho pugui assegurar. I lo únic de bo que tenim ara és: o aprofitar l'experiència adquirida en tres anys o començar de zero.
Carteres bones? Urbanisme és una cartera bona? Serà per la quantitat de responsabilitat, pressions, problemes i compromisos que comporta. Qualsevol regidoria es bona per posar-se a treballar i buscar el millor per la ciutadania. I el moviment es demostra caminant, no desqualificant.
S'entén que el Consistori té que ser un equip format en proporció amb els resultats de les eleccions. I els que passen a l'oposició, tenen que ajudar a l'equip presentant variacions positives. I és així de senzill.
I no tinc cap dubte de què, com tu demanes, si el PSC no pot governar (o sigui, si no aconsegueix una coalició que s'amolli a la realitat en que ens trobem), plegarà.

Anònim ha dit...

Mireu un del problemes mes greus que te CIU, es el seu Comite Local que es antisocialiste doncs prefereix estar quatre anys a l'oposicio abans de pactar amb el PSC.

Crec que com que son nousen quan a gobernar tenen que tindre paciencia i apendre. Tambe saber negociar les carteres. La questio es tindre un govern fort i posarse a trevallar que aqui a la Torre hi ha molta feina a fer.

Salut,

Anònim ha dit...

A ese anonimo que escribe con mayusculas, cuando refiriendose a mi persona me califica como prepotente, esta claro que no me conoce, y además no conoce la realidad.
En el anterior mandato, CIU no pacto con el psc, para mantener la alcaldia, ahora resulta que el psc habiendo sacado cinco regidores tiene que compartir la alcaldia.
En cuanto a las regidurias, no se ha tratdo el tema con ningún partido, solo el git pidio la de Hacienda y parece logico que la siga manteniendo despues de tres años.
Tienes una cierta fijación con la baselina, haztelo mirar.
Que tu consideres que la culpa es del psc por no alcanzar, de momento, acuerdo que permita gobernar con mayoria, es tu problema. Toda negociación es dificil si las partes mantienen una rigidez, es más facil intentar negociar dando cargos de confianza y manga ancha a la otra parte, que todo se sabe.

Anònim ha dit...

Jordi, tu planteamiento es correcto, pero de dificil cumplimiento, lo logico es que el impulso de los temas lo lleve el gobierno, y la oposición intente mejorar la propuesta.
Pero sdolo hay que haber asistido a los plenos para darse cuenta que eso no funciona de esta manera, el ejemplo más claro esta en el tema del agua, la nueva concesión representa un ahorro de unos 50.000 € anuales, que pueden repercutir en el usuario, unos 300.000€ en inversiones de la obra de la calle A.Roig, y más de 1.500.000E en inversiones los proximos años en las instalaciones, depositos pluviales, etc., pero la votación será en función de los intereses de partido, no en interes del pueblo (la respuesta el jueves).

Anònim ha dit...

Hay partidos que votan en interés del pueblo aunque voten diferente a ti.

Anònim ha dit...

Sr. Grangel, de estos 300.000€ no podria retirar un pequeño pellizco y arreglar el tramo de la Avd. Les Oliveres que va desde la plaza del Oli hasta la AV. Francesc Macia.

Es deplorable el estado en que se encuentra esta calle.

Salut,

Anònim ha dit...

Sr. Grangel yo asisto a los plenos y en la mayoria de los casos existe o existía una prepotencia de los miembros del equipo de gobierno, que esto no es democracia ni nada.

Solamente cambiaron la manera de decicir la cosas sin tanta prepotencia y diciendo cosas como que contactarian con la gente,que busacarían consense, etc. etc. cuando faltaba poco tiempo para las elecciones.

Vd. sabe muy bien que la gente de cierta edad, en la que yo también me incluyo, no cambia de noche a la mañana, casi mejor dicho, no cambia.

Alguien se cree que Vdes. cambiarán después de haber salido mas reforzados una vez vistos los resultados de las elecciones????.

Por el bien de Torredembarra y creo que esta es la suerte que tendremos els torrencs, es que Vdes. van a gobernar en mayoría y asi de esta manera la prepotencia se la tendrán que comer con patatas fritas.

Salut,

Anònim ha dit...

GRANGEL, NO ENTENC QUE COLLONS VOLS DIR?

Anònim ha dit...

Els que voten si al aigua, ens diuen que pasará si no surt.
Els que voten que no, per que no diuen el motiu del seu vot.

Anònim ha dit...

Jo hi estic d'acord, pero penso que la falta d'acord amb les negociacions del pactes entre uns i altres ens ha portat a aquesta situacio amb l'actual equip de govern, que seá del tot ingovernable.

Jo ja fa molt de temps que apostava per una sociovergencia, pero tot aixo es questio de persones no de partits.

El PSC perque ha tret majoria vol el poder, CIU perque volen un quant de temps l'alcaldia, no ens possarem d'acord mai.

Senyors del PSC i CIU siguin mes humils, carreguin piles i començin a trevallar per La Torre.

Salut,

Anònim ha dit...

No se puede ir a la negociación exigiendo dos años de alcaldia despues de no haber ganado las elecciones.
Maxime cuando en la anterior mandato no se quiso pactar por no perder la alcaldia, y CIU termino como termino.

Anònim ha dit...

Sr. Grangel, ahi si que le tengo que dar la razón, los Sres. de CIU si que no pueden exigir 2 años la alcaldia no habiendo ganado las elecciones.

Pero Sr. Grangel, le recuerdo que cuando Vdes. hicieron las negociaciones en la anterior legislatura, ofrecieron al VUT un año de alcaldia cuando solamente habían sacado 1 regidor.

Un poco de coherencia y no tanta demagogia.

Salut,

Anònim ha dit...

En las negociaciones que se llevaron a cabo hace cuatro años y que participe, en ningún momento se le ofrecio la alcaldia al VUT, por lo menos desde el PSC, en cuanto a CIU, no hubo conversaciones con los regidores hasta que se quedaron solos en el gobierno, y puedo decir que tampoco pidieron dos años de alcaldía, por tanto se equivoca el anonimo y el que firma genesis.
Lo que si es cierto es que CIU pedia terminar el año 2004 teniendo la alcaldia, no dos años.

Anònim ha dit...

Sr. Grangel tiene Vd. muy poca memoria o quiere distraer al personal.

No se acuerda o no se quiere acordar, que la propuesta de 1 año de alcadia para el VUT la ofrecieron Vdes. y ERC en el NOSE y en una reunión muy urgente a las 7 de la tarde.

Yo si me acuerdo porque también estaba presente. Seamos serios por favor.

Salut,