29 de maig del 2007

El que hi ha.

Bity, Què tens enregistrats els resultats de les eleccions?
Sí. Els tinc. PSC 5, ERC 2, ABG 2 i GIT 1. Per l'altre costat, diguéssim, CiU 4, ADT 2, i PP 1. El PSC guanya un regidor...
És curiós... Dona la impressió de què la gent no si fixa en el treball i l'honestedat, i sembla que ningú miri quan es tracten de fer les coses el millor que un sap, però, ves per on, premi: un regidor més. Si les rajoles haguessin quedat millor per setmana santa, s'anirien a 6 regidors. I si haguessin votat més vilatans, a 7.
L'ABG també guanya un regidor.
Aquest és un exemple d'insistència i constància. Un home jove que sap mantenir la seves ideologies i connectar amb els joves que no volen una ciutat-dormitori, i que s'ha buscat una bona ajudanta. Amb l'èxit es creixerà... Té diverses propostes interessants, però moltes inviables a curt termini, però segur que sabrà situar-se al seu lloc i amollar-se a les circumstancies, entenent que ha rebut un de cada onze vots que s'han emès.
CiU també guanya un regidor...
Ui!, veig que no saps comptar sistema humà. En tenia tres, però... n'ha xuclat dos (VUT i un de ADMC), o sigui, que en realitat, n'ha perdut un. Tres i dos tindrien que ser cinc i ha resultat que només són quatre. L'estratègia no ha funcionat. S'han pres molta feina per demostrar que els anteriors components de CiU no tenen res a veure amb els actuals, per poder anunciar un nou estil, però jo no m'ho crec i per el què s'ha vist, molta gent tampoc. Massa diners en propaganda. ¿Per què tant d'interès? Deixar (en teoria) els anteriors regidors fora de la llista és un cop negatiu. Són persones amb experiència i vàlua. I impugnar la concessió de l'aigua municipal, sent només ciutadà, sense donar cap explicació raonable, també és un fet impopular. Considero que quatre és la xifra que reflecteix molt bé el resultat dels seus invents.
ERC perd un regidor...
En aquest cas, no sabria que dir... És difícil avaluar... Poden ser varies les causes d'aquesta baixada de 3,4% (uns 200 vots). Podríem parlar de la biblioteca que mai arriba i l'estat de l'actual, o de rajoles castigant a Obres Públiques, o d'una mala campanya o fins i tot, de festa "rara". És un jove amb ambicions i ja acostumat al ritme municipal. I també la número dos de la seva llista és responsable. Segur que saben rectificar i tirar amunt.
I GIT perd un regidor, que per cert, portava al consistori 28 anys.
En Salort, sí. Tota una vida, com aquell que diu. La veritat, no sé el que ha passat. Es perd un element valuós, que sap del poble més que ningú. Sé que van haver-hi raons, però no sé per què. Tinc la sensació de que no han sabut promocionar-se o no han volgut fer-ho.
O sigui que hi hauran set regidors nous, que són: Pel PSC, Laura Pradera; per CiU tots, o sigui, Daniel Masagué o Massagué, Pere Font, Francisca Felguera i Rosa Maria Guasch; Per ABG, Maria Iris Gual; i per ADT, Juan Pérez.
I set que pleguen.
D'ERC, Maurici Ruiz; de ADMC, Joan Carles Crespo; del GIT, Celestí Salort; de CiU, Miquel Àngel Lecha, Josep Mercadé i Josep Pujol; i del VUT, Octavi Solé.
Bé, doncs una alternativa possible de govern seria un pacte d'esquerres entre PSC-ERC-ABG amb GIT, com abans, forman majoria de 10 regidors. ERC i/o ABG decideixen, però no crec que deixin l'equip. El que passarà serà que voldran més consideració que abans. Esperem que les negociacions vagin amb bon peu (i amb bon cap) i a veure si el nou govern pot ser el mateix equip anterior, i ens podem beneficiar els torrencs dels errors del passat que no tornarien a produir-se. Una segona candidatura, amb més experiència. Considero que, amb el que hi ha, és el millor que poden aconseguir.
A esperar. Anomeno i deso.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb 28 vots mes, el PSC treu el 6

rafael ha dit...

Querido anónimo, con 12 votos mas, CIU tendria 5 concejales.

Querido Jordi, aprender de los errores del pasado, es lo que todos esperamos, pero te recuerdo que el ser humano es capaz de darse con la misma piedra un monton de veces. muchos besitos

jordi pla ha dit...

Fantasma del castillo, ya me entiendes. Algo habran aprendido. Si entran nuevos, sí que estaremos igual que hace tres años. (Soy pragmático. ¿Se me nota?) Si tienes que contratar a alguien, por el mismo precio lo cogerás con práctica, no?. Pues eso. Saludetes.

Anònim ha dit...

Hay un error en los calculos amigo Pla, la suma de los regidores del equipo de gobierno anterior, es la misma del que puede ser el próximo.
PSC-4, ERC-3, GIT-2 Y ABG-1: 10
PSC-5, ERC-2, GIT-1 Y ABG-2: 10

jordi pla ha dit...

Enric, gracias. Ya lo he rectificado. Saludos.

Anònim ha dit...

Las elucubraciones que estos días se hacen con los numeros resultantes de las elecciones, son eso, elucubraciones. De momento se iniciaran conversaciones para cuadrar los programas electorales que es lo que permitira hacer pactos, de momento a pesar de lo que se pueda oir, no hay ninguna decisión tomada por lo menos desde el PSC, durante esta semana se mantendran las primeras reuniones, y luego, se vera lo acordado o sucederá lo que tenga que suceder.