26 de maig de 2007

Aigua al molí?

T'has recuperat dels programes electorals?
Sí. Ja ho hi arxivat tot, sense tractar d'entendre-ho. Com tu dius, són coses dels humans.
I que tens ara entre mans, ai! entre circuits?
Lo de l'aigua. Vols entrar-hi?
Es fotut... Hi ha un jutjat esbrinant.
I què? Lo teu només serien opinions.
Sí, però entre opinió, afirmació i acusació de vagades no hi ha cap diferència.
Ja.
Però en canvi, m'agradaria divagar sobre la pregunta que flota en l'ambient, de per què el govern municipal volia canviar l'adjudicació dl servei d'aigua municipal abans d'acabar la legislatura.
Bona pregunta, sí senyor.
Em molesta que, a rel de la suspensió judicial de la concessió, hagi gent que imagini coses rares i pensi malament del govern actual. Jo, que no tenim cap raó per no fer-ho, puc creure que feien el canvi de concessió perquè amb la nova empresa, que ofereix millor condicions que l'actual, sortirien beneficiats tots els ciutadans. Mira que és senzill.
I per què ho volien tramitar de pressa i corrent?
Per altre raó també senzilla. Per evitar que un canvi de "color" en el nou consistori permetés la renovació amb l'actual adjudicatària, que ells consideren ofereix pitjors condicions pels interessos del municipi.
¿Per això la concessionària actual va provocar la suspensió del ple amb el pretext dels cometaris a internet d'un regidor?
Suposo que sí. El final de l'arrendament representa mols diners i un exemple que poden prendre altres municipis. Ho tenien que provar. Ara els hi queda l'esperança del canvi de govern i del canvi d'opinions.
Hi ha altre dada que no entenc. El diari El Mundo diu que "Massagué primero presentó alegaciones sobre las condiciones del concurso, que fueron desoídas, y mas tarde interpuso una demanda judicial con petición de la aplicación de medidas cautelares".
L'alcaldable de CiU es va queixar, diu, de que els detalls de la nova concessió no estaven ben especificats. Pot ser que els vulgui estudiar amb més temps. El que no em puc explicar és la coincidència en el jutjat de la seva demanda i la demanda de l'empresa de l'aigua.
Hi ha altre coincidència. Que els anteriors governs de CiU no van proposar mai una renovació de l'adjudicatària.
Sí, i altre vell detall que tu no tens enregistrat. L'adjudicació inicial la va fer un govern de CiU. Però per aquests punts no es pot deduir res.
Ui, Ui, anomeno i deso.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui va interposar la demanda judicial és Aigües de Barcelona (és a dir Sorea). Aquesta si que ha estat escoltada i el ple parat perquè en el cas que hi haguessin indicis de que alguna cosa s'ha fet malament, si s'hagués aprovat en el ple la concessió de l'aigüa, la demanda no hagués servit per res. I dic coses malament, com tramitacions, plaços no complerts, etc.

Anònim ha dit...

informat una mica millor perquè els teus arguments no s'aguanten. Si CIU estigués tant interesada a que guanyés SOREA que, segons vols donar a entendre és l'empresa preferida pels convergents, com és que els regodors actuals que estan a punt de jubilar-se, s'alien amb el PSC?
NO SIGUIS TANT INNOCENT!

Anònim ha dit...

La CIU actual (els que es presenten a les eleccions: Massagué) és la que està interessada a que guanyi SOREA o no. Els actuals regidors que són els que estan a punt de jubilar-se (i ja no es presenten més)votaven a favor d'AQUÀLIA (els que s'havien aliat amb el PSC i ERC).

Anònim ha dit...

La primera consideración del recurso del Sr. Masague, es que no habia habido debate politico. Seguramente no debio de asistir al pleno donde se debatio el cambio de sistema. Concesión o arrendamiento deservicios, esa es la madre del cordero, por esa linea se puede entender todo lo que ha sucedido.

Anònim ha dit...

Consta en las actas dels plens municipals, tan Octavi Soler, Ana Marin, Miquel Angel Lecha, inclus la Dolors Toda, van dir que tambe volien cambiar cuan van gobernar el sistema de contracte del aigua, pero que els i van posar pals a les rodes, sense dir qui no com.

jordi pla ha dit...

Hola, Genesis. Se entiende lo que ha manifestado la regidora, con bastante detalle. Lo que no se ha oido, al menos yo, son las verdaderas razones del Sr. Masagué tratando de parar la concesión. Saludos.

Anònim ha dit...

Desconozco las razones del Sr. Masague, lo que no puedo entender es que un sistema como el arrendamiento de servicios que no beneficia en nada a Torredembarra se cuestione. Solo puedo pensar que todo va dirigido para dilatar en el tiempo la decisión, mientras hay vida hay esperanza. Podia salir un consistorio que suspendiera todo lo hecho y quedar como esta, un contrato de 1978 por cinco años y renovado año a año.

Anònim ha dit...

Auto de fecha 25 de mayo del 2007 del Juzgado de lo contencioso-administrativo nº 2 de Tarragona
PARTE DISPOSITIVA
Acuerda el ALZAMIENTO de la medida cautelarisima ACORDADA EN EL AUTO DE FECHA 23 DE MAYO DEL 2007 por el que se acordaba la suspensión de la convocatoria del pleno del Ayuntamiento de Torredembarra acordada para el dia de hoy a las 13 horas en lo tocante al siguiente punto del día: Expedient AG11/G523/06/02. Dictamen proposant la desestimació de les mesures provisionals de suspensio del mprocediment sol-licitades per dos un licitadors i adjudicació del contracte de gestio del Servei municipal d'abastament d'aigua potable i claveregam (convocatoria incluida en el Decreto nº 978 dictado por el Ayuntamiento de Torredembarra de fecha de 21 de mayo del 2007, por el que se acordaba convocar una sesión extraordinaria y con carácter urgente del Pleno de dicha Corporación para el día 23 de mayo de 2007 a las 13 horas).
En pocas palabras se levanta la suspensión cautelar por que donde digo digo, digo diego.
Pero se notifica a las partes el 30 de mayo, y las elecciones fueron el 27 de mayo.
Lo mejor del auto es la descripción de los hechos y los razonamientos juridicos. Tela marinera.

Anònim ha dit...

Que sentido tiene presentar un contencioso a un acto administrativo que todavía no se ha producido?
El mismo resultado se obtiene una vez formalizado el acto, y la suspensión del mismo si tiene una efectividad.
Si el juez no ha visto indefensión y levanta la suspensión, que recurso les queda ahora a las compañias perdedoras?
El Sr. Masague deberia hacer publica su postura en cuanto al sistema arrendamiento o concesión, esa es la diferencia para las inversiones que necesita Torredembarra.