5 de maig del 2011

Presagiant

-La gent, de cara a les eleccions, demana opinions.
-Ja! A tothom li agradaria que advingués un miracle... Però no entreveig cap canvi positiu per Torredembarra.
-Hi han novetats!
-Sí, però res fa creure que les variacions que es produeixin en el pròxim consistori condueixin a cap millora. Només canviaran uns regidors per altres amb la mateixa etiqueta. O sigui que seguirem amb un dos grups amb 4/5 regidors que buscaran pactar una majoria amb qui sigui i pel que sigui, com va succeir fa tres anys.
-Quins enrenous hi han?
-Hi han fets significatius. Un és que CiU col·loca com número 3 de la seva llista a Santiago Ardevol, antic número 1 del GIT.
-A sant de què?
-El primer que penses es que hi ha interès en que el departament d'Hisenda no canvii de cap, assegurant així la continuïtat del mateix regidor al seu front, davant el perill de que GIT no obtingués representació.
-Com entendrà la gent aquesta rebuscada continuïtat?
Hi hauran votants que trobaran bé que es persegueixi mantenir l'equip de govern actual, com justificarà CiU, i altres consideraran que Hisenda és una cartera on tindria que haver-hi renovacions freqüents, amb gent jove especialitzada, per mantenir-la actualitzada i controlada per evitar vicis i ensurts.
-Amb aquesta jugada, CiU pot guanyar més vots.
Potser, però el GIT els perdrà i és possible que es quedi sense representant i no pugui recolzar als convergents. També podrà influir el vot de castig de l'electorat pel poc èxit de CiU al front del govern durant aquests últims 3 anys.
-Què més de curiós hi ha?
La designació del número 2 de la llista del PSC per reial decret del partit central. Aquesta ingerència no ha caigut bé al grup local ni als seus simpatitzants. Es tem una reacció desfavorable a l'hora de votar.
-I què més?
-La proliferació de partits és un inconvenient, ja que es distrauran vots que tindrien que afavorir la creació d'un govern fort que no depengués de pactes estranys i forçats. Dels onze grups que es presenten, només cinc tenen representació assegurada i aconseguiran sobre 13 regidors. Dels altres sis partits sortiran els 4 regidors restants.
-I sortirà una ensalada variada.
-Difícil d'amanir.
-Quins canvis es produiran?
-Hi han dos regidors que seran baixes segures ja que ni siquiera figuren en llistes, com Gerard Ciuró i Ramon Ripoll i que són reemplaçats per companys dels seus partits, com Eduard Rovira i Jordi Solé.
-En aquest aspecte, res variarà.
-Altres actuals regidors baixen en l'escalafó dels seus grups, com Iris Gual, Felicia Romero i Rosa Mª Guasch, i en el seu lloc entrarien, Jordi Roig, Olga González i Maria Elia Rodríguez Tejero.
-O sigui que tampoc hi han canvis substancials.
-Bé, depèn de com vagin els vots. Per exemple, si el PP aconseguís dos regidors, entraria una nova regidora en detriment d'altre d'altre grup.
-Si les votacions anessin com fa quatre anys, que passaria?
-Es repetiria la història. Tant CiU con PSC perseguirien un acord per fer una coalició de 9 regidors per formar govern. Amb 4 o 5 ideologies diferents, o sigui, el tristament conegut niu de discussions, problemes i inoperància.
-Igual t'equivoques.
-Tant de bo.
-Anomeno i deso.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

ja era hora, mandre!

Anònim ha dit...

Sr. Espectador, tinc que dir-li que no sap res de res del que passa en Hisenda i el Ardevol menos que vosté, qui sap còm està l'hisenda municipal és un funcionari, l'Interventor, i l'Ardevol no és més que "el chico de los recados" d'un "gran economiste" que es diu Daniel i que intenta torejar com pot al citat funcionari, a base de pagar, com sempre, a consultors i assessors ( i esteticiens)perque li diguin que 2 i 2 poden no ser 4. El Sr. Ardevol, això sí, amb els anys ha aconseguit donar l'apariència de que sap algo. Però en Hisenda no n'hi ha més gestió que la de tapar forats.

Anònim ha dit...

Crec que el GIT regenerat, li treura vots a CIU, no pas al inreves.
Per contra no crec que el Ardevol li porti vots a CIU.
El gran misteri es la reaccio del grup de la Toda, al partir peres amb el Juan Perez, qui se emportara la major part, un desls dos pot quedar fora.
Al PP, hem de tindre en compte que la Nuria Gomez te "mal fario", sempre que vol sortir de "algo, no surt i la designacio tambe ve de Tarragona.
La Pradeda i el vers, nomes restaran vots a les altres formacions malgrat no crec que arribin als 270 vots necesaris.
CIU esta molt confiada per posar a la Guasch de sis.
El PSC fa una aposta arrisgada i pot sortir malament.
Tot plegat un espectacle.

jordi pla ha dit...

Anònims:
No és mandra. És que no veig remei a aquesta situació en la que estem capficats.
M'agrada això de 'Sr. Espectador'. (En realitat, tot som espectadors però veiem coses diferents. Comentar el que sentim ens permetrà aproximar-nos a la realitat). Té raó. No sé res del que passa al departament d'Hisenda ni ganes de saber-ho. Hisenda, simplificant, no és més que un compte, en el què en un costat es posa el que devem i tindrem que pagar, per terminis, i a l'altre, el que tenim i ingressarem amb seguretat, per terminis. La diferència en el primer termini, un any, és el que podem gastar i és la quantitat que es distribuirà en el pressupost. Sembla senzill i elemental. Però clar! Si un economista canvia un termini de pagament, o posa una factura al calaix, o no fa cas de les recomanacions que fa l'Interventor de comptabilitzar provisió, i el cap de Departament ho accepta, tot es desvirtua. Cal recordar aquella negativa a autoritzar factures 'perdudes' el primer any, que als següents es va torçar. Comentava en el blog que la confiança (o imposició) entre economista i executiu seria convenient trencar-la a cada mandat. Potser sigui un somni sospirar per una persona formada, jove i amb personalitat pròpia. Bé, oi que coincidim?
(Aprofito per dir que no es pot considerar 'guany' que un pressupost presenti romanent, com se'ns vol fer creure. Pot ser que el pressupost no estigués supeditat a la realitat, per exemple, que s'haguessin destinat diners a un projecte que no es pensava fer o no s'ha pogut fer. Està clar que sobraran. El que seria positiu seria reduir el total del que devem. Però aquesta dada no interessa que se sàpiga, ni tampoc els lustres que es trigarà a liquidar-lo).
Sí, hi han incògnites, està clar. GIT n'és una. Seria bo comptar amb gent jove. Altre és la 2 del PP, però té moltes amistats. I la sis de CiU ho té difícil, però si l'han baixat, per quelcom serà. Han hagut compensacions?
Sí, tot un espectacle. Una comèdia dramàtica.

Anònim ha dit...

esta claro que aqui el unico que les ha plantado cara ha sido el numero 1 dels verds veremos como se las gasta este viernes en el debate seguro que hay emocion asegurada!

Anònim ha dit...

El número uno de los verdes, es un radical que no lleva a ningún lado, no se puede decir que se ha de rebajar el ibi un 50 por ciento, es no tener ni idea de como funciona un presupuesto, estas propuestas solo las pueden hacer aquellos que saben que no van a tener la alcaldia ya que son imposibles de aplicar.
Lo curioso es oir a los que gobiernan y prometer que harán lo que ya dijeron que harian, nada nuevo, y el alcalde negando que se debe dinero, penoso.
Y PXC de alicine, sobre todo lo de las raices de nuestra cultura, dijo que era civilización cristiana, casi nos convoca a una cruzada. Nos asemeja a los nordicos, solo le falto hablar de raza aria.
Cuando hablo de autoctonos, yo nacido en Almeria y residente en Torredembarra desde los tres años, me senti de fuera, solo falta que me despidan y me tenga que ir a la tierra de mis padres.

Anònim ha dit...

Creus que el GIT desapareixerà? Segur? Em sembla que vas equivocat.
No oblidis, que Ciu te l'alcaldia gràcies al GIT. Ens fa molt grans que el Artur mas ens ho agraeixi personalment.
A partir de diumenge, ja veurem qui es alcalde a TDB.
Salut!

jordi pla ha dit...

Anònims:
Una cosa és dir el que es tindria que fer i altre és ser conscient del que es pot fer. Tothom sap el que manca i sap demanar solucions, però no es pot fer tot de cop. I els programes que volen abastar-ho tot es tornen enganyosos. Hi han partits que fan propostes impossibles de dur a la pràctica en aquests moments, per les limitacions econòmiques actuals, malgrat que algú digui, demagògicament, que hi han diners, però no se sap a on i que podem continuar gastant.
Hi han opinions basades en obsessions minoritàries que no val la pena ni comentar.
És possible que el GIT tingui un regidor o no. Tot depèn del número de votants i el límit que senyali el 5%. CiU té l'alcaldia gràcies al GIT i a una coalició incoherent que no ens ha dut a cap lloc. Tenim que confiar en no caure en els mateixos problemes. I veig difícil que el diumenge a la nit tinguem alcalde.

Anònim ha dit...

J'aime vraiment votre article. J'ai essaye de trouver de nombreux en ligne et trouver le v?tre pour être la meilleure de toutes.

Mon francais n'est pas tres bon, je suis de l'Allemagne.

Mon blog:
Meilleur Taux aussi taux de Rachat de credit

Anònim ha dit...

Ara amb CIU i PP, son 8 regidors, tan sols en falta un.
Qui sera?
El GIT, que pensa el Salort de tot plegat.
L'Agrupacio, la Toda sera "complice" quatre anys mes del desgavell economic?
La resposta el 11 de juny