27 de novembre del 2010

Censurant

-El senyor alcalde ha donat a entendre avui, en el seu programa per la ràdio municipal, que no li sembla bé deixar que el regidor cap de l'oposició parli per l'emissora i expressi les seves opinions.
-Carai... En lloc de dir-li ràdio municipal tindrem que dir-li ràdio del govern, com Ràdio Nacional quan en franco.
-Diu que ja poden manifestar-se en el 'minut d'or' que se'ls concedeix al acabar els plenaris.
-Doncs el que pot fer l'oposició es presentar una moció demanant que es canvi el nom de l'emissora i es digui 'Ona La Torre, la radio del govern municipal, 107,0 FM', ja que es fa servir per a fer propaganda de l'equip de govern i per menjar el coco als ciutadans, restringint la informació de segons qui.
-Podrien posar un equip de 'censura', per autoritzar el què es diu.
-O millor la podrien clausurar, per estar fora del caràcter democràtic que té que imperar en un mitjà comunitari, al impedir que arribin als vilatans el parer dels seus representants en el Consistori.
-I ens estalviaríem mols diners.
-Està clar que dirà que la ràdio forma part de la 'seva' manera de governar i tampoc en faria cas.
-Ha dit que d'aquí uns mesos, quan arribin les eleccions municipals, si que deixarà que els partits entrin en un debat amb ell.
-Pensa anar de cap de llista? És estrany que els de Convergència posin altre cop l'alcaldia de Torredembarra en joc. ¿I ja ho tindrà tot arreglat i endreçat per poder donar explicacions i no fer l'estruç com fa ara?
-Anomwno i deso.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

On està la novetat? El PSC i ERC feien el mateix. O es que en l'anterior etapa de la ràdio hi havia més pluralitat?
La pregunta és hi ha algun mitjà de comunicació imparcial? O algun blog?
Les coses són com són, aquí i a la xina popular! La política és així.

jordi pla ha dit...

Anònim: Feia hores que no sentia (llegia en aquest cas) això de 'els altres feien el mateix'. Es com reconèixer que no es té que millorar. Els anteriors eren dolents i nosaltres seguim igual i ja està, justificats. No tenim que superar lo anterior? Aquesta justificació no em serveix.
De totes maneres deixem dir-te que la ràdio es va inaugurar el 19 maig 2007, en període de probes. Dos mesos desprès es va formar el segon govern dels socialistes, que ja va néixer sense majoria i amb molts problemes com per preocupar-se de l'emissora. I el 7 agost 2008 va entrar l'actual govern.
O sigui que tu et refereixes al període de maig 2007 a agost 2008, temps en que la ràdio sí emetia, però va passar uns mesos en probes, amb només música i altres mesos posant tot el que faltava (es va inaugurar amb un tocadiscos i una antena, com aquell que diu) i en organitzar-se. Potser que sí que no hi hagués pluralitat, si bé no em consta cap negació a difondre el que demanés l'oposició, com ara sembla passa.
No hi ha cap mitjà de comunicació que sigui apolític o imparcial. Ni cap blog. Per la senzilla raó de que no seran propietat de un col·lectiu com és un municipi. Quan s'inclou el qualificatiu 'municipal' a un nom, vol dir que és del poble. La ràdio la paguem tots els ciutadans i no pot ser exclusivament una eina de l'equip que governi. ¿Que preguntem la ideologia de qui fa servir el pavelló o la piscina?
La política és així, és veritat, però a aquesta frase cal afegir la paraula desgraciadament.
Gràcies per la teva participació.

Anònim ha dit...

Que vol dir fer lastruç??

Anònim ha dit...

Fa temps que segueixo amb interes els plens del nostre poble i penso que el pitjor de tot el que passa és la manca absoluta de maneres democràtiques que exhibeix l'actual Alcalde. Si estigués en el PP tothom diria qwue és un feixista, com està a CIU, en realitat la versió catalana del PP, ningú li diu aixó.Jo crec que té esprit de dictador.
Felicitats per les seves interessants reflexions, Sr. Pla.

Enric Grangel Llop ha dit...

No estoy de acuerdo en que "nosotros" actuasemos igual, en primer lugar el alcalde anterior no tenia un programa a su disposición, en el que monologar sinn que nadie le rebatiese y con caracter semanal.
De hecho, yo no recuerdo haber ido a la radio en el tiempo en que forme parte del gobierno, y si al bien amado le molesta, tiene una solución, ya que el derecho de replica no puede evitarlo, que no de motivos para que se le replique.

jordi pla ha dit...

Anònim one: Diuen les llegendes que l'estruç, davant qualsevol perill, amaga el cap dins la sorra. (És una semblança del 'no ho sé', 'ara no recordo', 'ja ho demanaré', 'ja li faré arribar' que escoltem quan hi ha una pregunta incòmoda demanant dades compromeses).

Anònim two: Home... dictador..., bé, però de categoria local. Per mi, 'il·luminat' li senta millor. Considero que posa molt interès en fer les coses pel bé del poble, però com ell creu, amb massa protagonisme i popularisme. Ho vol fer tot i no en té ni idea de com portar un equip i no accepta opinions que van en contra del seu indiscutible programa. 'Què sabran ells!', pensa.

Enric: Potser que ni ell mateix no se'n doni compte d'aquest menyspreu que sent per altres. Quan parla i es dispara, li surten de dins les moltes serps que amaga.
Et donarà el dret de rèplica, però a les quatre de la matinada, jajaja.
Salutacions a tots.