28 de setembre del 2010

Extremunciant

Estic content perquè l'alcalde, el divendres passat, amb les seves dissertacions radiofòniques m'ha aclarit els dubtes que tenia sobre l'endeutament municipal i sobre l'estratègia bancaria actual.
Estava equivocat perquè jo, pobre de mi, creia que es demanaven els crèdits per pagar factures de les inversions socials que es feien. Però veig que la cosa no funciona així.
Manifesta el batlle que els diners del crèdit es posen en un compte i amb els interessos que produeix aquest compte a favor es paguen els interessos que genera el crèdit. No es perd mai, sempre estem guanyant, ha dit.
Es veritat que jo no soc empresari i per tant, tinc un tarannà diferent, i soc una persona que no està acostumada a treballar amb números i ho veig tot amb una òptica més llunyana. Però malgrat les explicacions de l'alcalde, m'estranya que les institucions bancaries paguin més pels diners dels dipòsits que reben que pels crèdits que concedeixen. Per això deuen anar tant malament els bancs i les caixes, que sempre estan demanant ajudes.
Però per altre costat, ara no entenc per què, si l'ajuntament té diners, supedita les noves inversions a un nou crèdit, com si estigués 'pelat'.
I altre cosa que tampoc entenc és que es convoqui un ple extraordinari un dia de vaga general. ¿Serà per dir que, com no hi ha nova operació de crèdit, es tenen que 'variar' els pressupostos?

2 comentaris:

Enric Grangel Llop ha dit...

Esta situación podia darse cuando teniamos los creditos a bajo interes y se ponia el dinero a plazo mientras no se terminaba la obra a la que estaba destinmado, hoy no, y si alguien se lo cree, es que es muy inocente.
Una mentira más.

Anònim ha dit...

Jo em pregunto... amb tantes urbanitzacions, a que carai es destina la recaptació d'Ibis... pq no serà per arreglar la via pública, que excepte 4 carrers la resta fa pena.