18 de gener del 2008

Caminant...

Amb motiu de l'important plenari que es va celebrat ahir a l'ajuntament, retrobo l'ocasió de tornar a deixar que la meva neurona es manifesti i, de pas, complac els que m'han demanat que escrigui en aquest blog (perquè sinó no tenen res que criticar). Els hi dono les gràcies (malgrat que aquesta segona part se l'han callat).
Titulo caminant, però en realitat no és un caminar joiós, és un ranquejar amb crosses, un tirar endavant lent i laboriós. Però en definitiva i donades les circumstàncies, tenim que estar contents, perquè s'ha donat altre pas positiu.
L'expectació es masticava, gràcies a les comunicacions periodístiques negatives del partit amb anhels ascendents.
El ple era molt interessant perquè posava en joc continuar cap endavant o caure en un clot enfangat. Pressupostos i concessió de l'aigua eren dos temes problemàtics per un govern en minoria. Que quedés penjat qualsevol dels dos temes era un perill gros pel retard que suposaria en el desenvolupament social de la vila i per la situació complicada en que deixaria el govern.
Però ha regnat el sentit comú gràcies als regidors que participen en les votacions, no per buscar protagonisme, confrontació i deteriorament de l'equip de govern, sinó per escollir el que és millor per la majoria dels torrencs.
Parlo dels regidors responsables que, malgrat el funcionament dificultós d'un consistori amb masses partits, malavinguts i amb poques idees coincidents, rebutgen potenciar defectes i opten per lo millor, per lo positiu, per anar sanejant la situació i deixar la taula lliure per posar-se a parlar, a treballar en els tants projectes pendents que es tenen que dur a terme.
S'han aprovat els pressupostos 2008 després d'una exhaustiva descripció de les comptes per part del regidor d'hisenda, que ha fet una feina de consens notable amb els diferents grups. Vots a favor de PSC, ERC i GIT; en contra CiU i ABG; abstencions de ADT i PP. La principal observació que s'ha fet en els posicionaments ha sigut què, per pal·liar la baixada en la construcció pels propers anys, es tindrà que tenir en compte la recerca de noves fonts d'ingressos per no tenir que pujar els impostos sobre els particulars.
I amb suor i llàgrimes s'ha aprovat (altre cop) l'adjudicació dels serveis d'aigua i clavegueram a favor de l'empresa Aqualia, malgrat no té laboratori d'anàlisis segons denuncia el principal partit de l'oposició, amb el seu afany de defensar l'interès públic. Vots a favor de ADT, PP, PSC i ERC; en contra CiU i ABG; abstencions de GIT.
Es d'agrair la cooperació dels partits que, des de l'oposició, han col·laborat en treure l'ajuntament de l'aturada forçosa en que es trobava i que han aprofitat l'avinentesa per posar en moviment alguns dels seus projectes. La postura dels que miren cap el poble i dels que miren cap la poltrona principal es va aclarint.
En aquest ple s'han aprovat totes les propostes presentades, circumstancia que des de feia temps no passava. Doncs anem per més feina.
-Ei!, que estàs escrivint en el blog.
Hola Bity. Sí, ja ho sé. On estaves?
-Lligant en el messenger.
Doncs arribes a temps per tancar.
Val. Anomeno i deso.

8 comentaris:

rafael ha dit...

¡Ya era hora!...tarde, pero coherente y acertado como siempre. besitos

Anònim ha dit...

No seria millor que ningú de l'oposició hagués recolzat les propostes i anar a buscar una moció de censura?

Anònim ha dit...

Sólo le pido a Dios
que el dolor no me sea indiferente,
que la reseca muerte no me encuentre
vacío y solo sin haber hecho lo suficiente.
Solo le pido a Dios
que seas más coherente
y no defiendas a la sra.Toda publicamente.
Solo le pido a Dios que seas consecuente
y no mientas permanentemente.
Bienvenido.

rafael ha dit...

Por alusiones, creo..Al poeta que pide a Dios rogando y con el mazo dando..¿ Te refieres a mi ?. besitos

resnoesmesqui ha dit...

Benvingut de nou....t'estaba esperant (bip bip)

Crec que molt bon comentari.


Jordi Solé

jordi pla ha dit...

a FanDelCast: Gracias. Abracitos.
a l'anònim preguntaire: Fam o ganes de menjar? No veig cap posibilitat d'obtenir una millora fent un canvi. Per tant, crec (com ja he dit varies vegades) que es té que aprofitar l'experiència dels regidors 'vells', que van aprenent a base de rebre patacades. És el que tenim.
al anónimo pacifista: Puedo expresar libremente mis apreciaciones porqué no tengo ninguna preferencia por ningún grupo pilítico, circunstancia que en estos blogs no es muy común. Digo lo que veo y lo que pienso. Y si veo que una persona coopera por el bien del municipio (a pesar de que lo supedite a una compensación dentro de sus proyectos) no tengo por qué callarlo y defiendo su acción. Y cuando no me guste lo que haga también lo diré, como ya hice en su anterior mandato. Es así de sencillo. Y no miento. Por qué tendría que mentir? Gracias.

jordi pla ha dit...

a FanDelCast: Susceptible! Se refiere a mi. Han salido los tres comentarios de golpe. No había leido el tuyo.
a Jordi Solé: Gràcies (pum)(paf)

Anònim ha dit...

Mocio de censura i fer alcalde a un aspirant que li van malament els negocis.
Visca la democracia