28 d’abril del 2007

Cultura en família.

D'on vens?
Hi anat al repartiment dels guardons del X Premis Torredembarra.
Ah... La Nit (de primavera) de la Cultura... Hi havia molta gent?
Ha aconseguit reunir a unes cent persones, això contant polítics (en vigor i en portes), hostesses, fotògrafs, jurats, guardonats i familiars d'aquests últims. M'ha fet l'efecte que el únic que hi anava d'espectador era jo.
O sigui, que la festa no arriba al poble.
Doncs no. S'està mantenint una tradició, actualment en la dècima edició i encara no s'ha pogut o no s'ha sabut fer-la popular, amb participació ciutadana, malgrat el bon pessic de diners que s'inverteixen, millor dit, que es gasten.
Vols dir que no transcendeix?
Potser sí que en els Instituts locals es comenti i en els diaris provincials figuri la noticia, i en el Som-hi, però para de comptar. El Patronat de Cultura es té que tornar a plantejar com es pot millorar aquest esdeveniment, que vol ser molt ambiciós i adquirir renom, però que no ho aconsegueix. Per adquirir renom a fora, primer el té que tenir aquí.
Però no volen que sigui un acte local, oi?
Així sembla. Han donat un premi a Algesires i un altre a Lloret, per magnificar l'àmbit. Segur els participants més llunyans que han trobat. Volen donar-li més volada i aquest pot ser el problema... Ni repercuteix aquí (quatre joves) ni menys fora. A veure si el nou Patronat de Cultura ho sap enfocar millor perquè cali a la vila i arribi al carrer. A tothom.
Canviarà?
Que canvi, per bé de tots!
Amen.

1 comentari:

rafael ha dit...

Jordi, para hacer las cosas bien, lo primero que hay que poner es muchas ganas e ilusión con las cosas, si pretendemos que estas rueden por si mismas, estamos apañados, te puedo decir que nuestro pueblo es muy visitado por personalidades importantes y muy conocidas, esto no se aprovecha, sin ir mas lejos presencié la feria de turismo y te aseguro que me dio pena, de la manera que se ofrece turisticamente este pueblo, yo, puede que sea muy exigente, y ademas fui a visitarla con esta intención de ver otras maneras de hacer, pero estoy seguro que con un poco de imaginación, podiamos sacar mayor partido.besitos