18 de setembre del 2010

Al·lucinant

-Tens cara de son.
-Vaig anar a dormir tard.
-No surtis de nit. Tens que cuidar-te.
-Vaig estar escoltant el ple de l'Ajuntament fins a les tantes.
-Quins vicis més estranys que tens.
-M'agrada comprovar els esforços que els polítics fan pel bé de Torredembarra.
-O per la seva butaca.
-No, i ara!, que va! Tots miren pels ciutadans.
-Amb un ple tant llarg, es deuen haver arreglat moltes coses.
-S'han aprovat diverses propostes i tot continua igual de bé.
-No m'enredis. Ja sé que igual de bé és el mateix que igual de malament. I què s'ha aprovat?
-Una moció de ERC demanant la gestió del pàrquing Filadors per administració directa de l'Ajuntament; una moció de ERC demanant que l'Ajuntament presenti al Jutjat l'execució provisional de la sentència sobre l'adjudicació del contracte de l'aigua, clavegueram i aigues pluvials a l'empresa Aquàlia; una moció de PSC demanant una Comissió Permanent per revisió bimensual dels Comptes; una moció d'ABG proposant que la ràdio municipal pugui emetre, a part de publicitat institucional, d'Ong's i pròpia, publicitat comercial; i una moció de la regidora no adscrita demanant la creació de una Comissió Permanent de la Gent Gran.
-Doncs si que es faran coses...
-Però no se sap quan, perquè a quasi totes les aprovacions, el govern ha dit que encarregarà informes, per veure si es poden tirar endavant.
-I quines atribucions tindrà aquesta Comissió de la Gent Gran?
-No s'ha concretat, perquè ha hagut una sorpresa. Resulta que la regidoria d'Urbanisme, oh casualitat!, ha comunicat, amb la sorpresa de quasi tothom, que té preparada (aparaulada) una modificació puntual del Pla General, per ubicar damunt del pàrquing Filadors, la nova seu de la Llar de Jubilats i de Gent Gran, per la què Pradeda està clamant des de fa dos anys i per la què demanava la creació de la Comissió.
-Deu haver quedat contenta.
-No. El govern, amb aquesta jugada, perseguia dos objectius. Guanyar-se l'estima (el vot) dels jubilats, el col.lectiu més nombrós de la vila i, per altre costat, 'obligar' a la regidora adscrita a votar a favor de la sol.licitud de crèdit per poder realitzar el 'seu' projecte.
-I què ha passat.
-A la regidora no adscrita no l'hi ha agradat el joc de mans que el govern a fet a favor de la gent gran i no ha caigut en el parany. Ha preguntat amb quins diners es pensava finançar el projecte, ja que ella no estava disposada a votar a favor de cap nou crèdit. La situació ha canviat radicalment. Malgrat que quatre regidors del govern han tractat de 'vendre la moto', la regidora adscrita no ha canviat d'opinió.
-Torredembarra és un mar de màgia.
-Ja ho ha recalcat la regidora d'Esquerra, que ha intervingut 'al·lucinada' per l'aparició, en un tres i no res, de una llar de jubilats sobre el pàrquing de Filadors.
-Han tornat a sortir els nervis?
-La tensió ha quedat retinguda fins l'últim punt de Precs i Preguntes. La regidora Pradeda ha demanat explicacions sobre 'un informe jurídic encarregat per l'equip de govern por demanar la possible depuració de responsabilitats penals i civils a les publicacions que s'efectuen als blogs' de la xarxa, per afegir després que s'està traspassant perillosament la línia roja d'un ajuntament repressor i antidemocràtic'.
-L'alcalde s'ha enfadat.
-Li ha retirat la paraula, però l'ha deixat continuar amb altres preguntes. Pradeda ha traslladat a la regidora de Gent Gran les queixes que havia rebut pel tracte menyspreador, irreverent i de mala educació, que dóna a les persones grans, i l'ha amenaçat, si rebia altre queixa més, amb presentar una moció demanant la seva dimissió. El president del ple li ha retirat la paraula definitivament, per 'faltar al respecte a tot i a tothom'.
-Has estat entretingut, eh?
-Es podria dir que hi estat negativament entretingut. El ple ha donat molt de sí, o per dir-ho amb més propietat, molt de no. Em queden en el tinter diversos temes per comentar. Mica en mica mirarem de fer-ho.
-Anomeno i deso
.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Las comparaciones para mi son odiosas, pero cuando un consistorio no funciona y la oposicion te ofrece una alternativa de un nuevo gobierno, solo hay dos opciones, mocion de censura o dimitir voluntariamente.

Daniel Masague no lo entiende asi y prefiere morir matando (politicamente hablando) sin embargo, Manuel Jimenez demostro hasta el final, ser un Señor y salir por la puerta.

Sr. del gobierno, tenga más humildad y menos prepotencia.

Como decia el escritor Jaime Balmes, cuando una persona no acepta sus errores, menos entenderá todas las justificaciones de dichos errores, es decir, estamos perdiento el tiempo.

Bien, pienso que la madre naturaleza es muy sabia, y que con el paso del tiempo, este pondra las cosas en su sitio.

Anònim ha dit...

El Massague tanto aplaude la quema de foto del Rey y por otro lado corta el micro a una concejal en su ayuntamiento. Es increible.

Anònim ha dit...

A ocho meses de unas elecciones no es politicamente correcto presentar una moción de censura, se le hace victima y no es eso.
Que termine el mandato, economicamente no puede hacer más daño, la ratio de endeudamiento del ayuntamiento ya sobrepasa los limites legales o casi.
La escusa de que el gobierno central corta el grifo de los creditos, como escusa no cuela de no permitir que se pidan creditos a poner el liston en el 75% la ratio, este ayuntamiento queda fuera de las dos posibilidades.
Que no haga responsable a la oposición de que no le voten el credito, aun votandolo la ultima palabra la tiene la Generalidad, aunque quiza espere que gane CIU para que le permitan pedir el credito.

Anònim ha dit...

To be continued....