-El diari gratuït Més publica avui (22-4, pàg.8) una queixa dels socialistes de Torredembarra.
-De què es queixen?
-De les declaracions que l'alcalde va fer per la emissora municipal, en què, referint-se als representants socialistes, va parlar de 'gent que no és del poble' i de 'això ho fa algú que crec que és de Salamanca i que s'ho mira des de lluny'. Demanen una rectificació pública immediata, ja que no es pot admetre que es catalogui als torrencs en dos grups, depenent si han nascut o no a la vila.
-Qui ha nascut a Salamanca?
-El regidor Ripoll, tinc enregistrat.
-I què més?
-Emplacen a l'alcalde a prendre consciència de que la moralitat es mesura per altres conceptes.
-Demanarà disculpes, no hi haurà problema. Ho fa cada dos per tres.
-Mal assumpte que els polítics demanin perdó tot sovint.
-Però son humans. I es tracta d'un polític 'advenedis', que tracta de lluitar sol contra tothom.
-Té un equip.
-Un equip 'forçat', del què no se'n fia. Ho té que controlar tot.
-Ara, a part de l'alcaldia, és regidor de Obres, de Personal i de Esports.
-I vol està present a tot arreu. No té por de que la gent es cansi de veure'l.
-Això de no comptar amb majoria deu ser estressant.
-Té fet un pacte 'puntual'. Veurem quan dura.
-I no tenir quartos a les arques també és fotut.
-I no saber (o no dir) per on van els comptes, també.
-No voldrà espantar al personal.
-Què vols fer-hi...
-Anomeno i deso.
22 d’abril del 2010
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
13 comentaris:
Els Ajuntaments ,estan endeutats fins a les celles. En èpoques de vaques grasses varen inflar les seves estructures per donar tota mena de serveis, fins i tot, aquells que no els pertocaven o no els haurien de pertocar, i ara aquells costos persisteixen sense que a l’altra banda hi hagi els ingressos per mantenir-los. Un panorama desolador que està fent patir molts alcaldes i moltes empreses proveïdores que han vist allargar fins a l’infinit els períodes per cobrar les factures que emeten, i que serveixen per cobrir aquell finançament que els bancs no donen.
Potser algú s’haurà de plantejar revisar el model de gestió, començant per dir que NO a molta de l’oferta de serveis que avui assumeixin els consistoris, mancomunant equipaments, reduint plantilles i costos superflus, fent de la casa gran una casa més petita i explicant als ciutadans que ja no és possible arribar fins on ara s’arriba.
Sempre m’he preguntat quin sentit tenia que dos pobles, a curta distància un de l’altra, tinguessin pavelló, piscina municipal, teatre, biblioteca i una llarga llista d’equipaments únics, quan els podien tenir compartits.
Avui ja se la resposta; els ingressos i l’alegria del sector immobiliari ho permetien, però ara ens adonem que allò va ser fruit d’una molt mala gestió, d’un miratge polític enlluernat per una cursa que consistia en oferir més que
el poble del costat.
Salut.:-)
Segur que si busques una definició de tipus de govern, amb totes les caracteristiques que has esmentat...et sorprendrà la paraula que trobaràs.
Una pista: democràcia no ès!
A l'anònim de les 19,32
Toques un tema interessant però molt problemàtic, amb moltes vessants, que mereixeria llargs comentaris.
Òbviament, el 'negoci' es va muntar de la mà dels especuladors. I així ens va! Ens queda el consol de que l'experiència servirà pels nostres fills i nets. Però si la democràcia continua en els mateixos paranys, serà difícil sortir de l'espiral. Hi han moltes qüestions per resoldre.
Pot un particular passar a governar un municipi sense cap preparació ni coneixements especials? Sabrà el neòfit distingir entre el seu ego, la carrera dins del seu partit i les necessitats dels ciutadans? Com es poden frenar les ofertes de projectes empresarials fantàstics a primera vista, però que desprès seran negatius? Quin batlle s'hagués atrevit fa anys a negar permisos de construcció, quan molts terratinents esperaven fer la primera pesseta i molts obrers una ocupació? Com es pot dominar una expansió descontrolada, generada pel capitalisme? Etcètera.
I a nivell local, pot un negoci a la vila ser rentable tot l'any? Som conscients de que no tenim quelcom rellevant per atraure visitants (a part de la platja)? Ens donem compte de que les promocions que fem les fan tots els pobles veins i per tant, ens quedem igual? Etcètera.
No em vull estendre més. Hi han moltes realitats ocultes, que no es poden ni tocar. Tens raó.
Aprendrem la lliçó amb les vaques magres? Doncs no n'estic gens segur!
A l'anònim de les 20,49
Desgraciadament, sí que es democràcia. Ho deia a dalt. Vols una realitat democràtica? Els partits que més diners es van gastar en propaganda electoral han aconseguit el govern.
Gràcies per la vostra atenció i comentari. Salutacions.
Podem fer-hi alguna cosa encara, o ens lliguem tots una pedra al coll i ens tirem al mar?.
Si l'any 1982 amb el pla general, els politics del moment, haguesin tingut cap, i no tanta generositat de declarar terres urbanitzables, avui ens aniria de una altra manera.
A l'anònim de les 09.09
I tant que es pot fer. En quant a la vila, tirar endavant dintre de les limitacions actuals, amb dialeg obert i comprensió. En quan a la democràcia en general, ja ho veig més difícil. Els que la tindrien que millorar, per exemple implantant dos votacions, sembla que no els hi fa el pes. Però no cal omplir la mar de pedres. A lluitar!
A l'anònim de les 9.22
Qui pensava en el 1982 que el desenvolupament de l'operació 'terrenet' portaria al boom urbanístic? En tot cas les mesures de regularització-limitació s'haguessin d'haver pres fa uns deu-dotze anys, quan les promotores-constructores-immobiliàries es van convertir en bicoques.
Gràcies per la vostra atenció i comentaris i també als que em feliciteu el sant.
Definició de democràci, segons l'IEC: 1 f. [LC] [PO] Sistema de govern basat en el principi de la participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d’interès col·lectiu.
Creieu, de debò, que aquesta defició serveix per al nostre govern municipal?
A veure, 15,27... Tots els membres electes participen en la presa de decisions. El que aquesta definició no posa, per obvietat, és que la proposta que rep més vots és la que val. O sigui que mana la coalició que compte amb el recolzament de més representants dels ciutadans. (Una curiositat: A la vila, els partits de l'oposició van rebre uns pocs vots més que els partits al govern. Coses de l'index de repartiment de regidors).
En l'últim ple, per exempte, es va aprovar el Pla de la Rasa, amb els vots de l'equip de govern i de l'Associació, que des de l'oposició li va fer costat. Si ara es presentés una moció de censura, passaria igual.
La democràcia és el sistema de govern menys dolent, però tindria que passar pel 'taller' de tant en tant, per arranjar el que grinyola, com han fet molts paísos que l'han remodelat, fent les eleccions a dos voltes per eliminar partits minoritaris, o amb llistes obertes, en contra dels vividors.
Però els partits grans, els què poden aconseguir els 2/3 necessaris per modificar la llei, prefereixen seguir jugant amb els seus defectes i mancances.
Estem d'acord?
Totalment d'acord!
Es cierto que en 1982 no se podia imaginar lo que ha pasado, pero es muy grave que regidores de aquella epoca hoy se escandalicen de que se tenga que construir en Muntañas, cuando ellos lo aprobaron.
L'Alcalde no es nascut a Terrassa, a que ve el comentari. Dels regidors actuals ni han mes de fora que de la Torre.
La regidora de Benestar Social no es de Jaen, no es del seu propi partit.
Es un mal gobernant y esta fen bons als altres alcaldes.
¡ I tan que es mascut a Terrassa!
Nois, feu el mateix! Què té que veure d'on són?
Publica un comentari a l'entrada