19 de gener del 2010

Sanejant

-Ja han revocat les competències de la regidora no adscrita.
-Sí, Bity, ha costat, però no tenien altre solució.
-Obra Pública passa a l'alcaldia i Gent Gran a Benestar Social.
-L'alcalde diu que han pres la determinació, malgrat quedar-se en minoria, per higiene democràtica, per evitar el clima de crispació i per aconseguir normalitat política.
-Ara tindran que buscar vots (almenys un) de l'oposició per decidir.
-Els que som mal pensats intuïm que ja saben perfectament d'on sortirà el recolzament.
-I per què no ho aclareixen?
-Per què amb dos etapes queda millor. Més natural.
-Ara Obres Públiques està vacant.
-És la gran oferta temptadora.
-També Medi Ambient es podria desenganxar d'Urbanisme.
-No interessa.
-Diu l'alcalde, en les seves declaracions, que va acceptar formar govern amb la regidora no adscrita perquè no va haver-hi moció de censura.
-Però en canvi van acceptar el pacte de l'alcalde anterior, de què si aconseguien una coalició amb majoria, ell plegava. Una moció de censura encoberta.
-Els dijous hi ha plenari.
-Igual es presenta el Pressupost d'enguany i s'aprova... i descobrim per on anem.
-Anomeno i deso.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Estem segurs que el cesse a estat com a consecuencia de ser transfuga?
Com es que la direcció del aparcament la porta l'alcalde y no la transfuga, que li pertoca per tenir cedides les competencies?
Pot ser que la construccio de la nova piscina a resultat determinant per que la cessi?
Versio oficial cesse per transfuga per el be de la democracia. Versio extraoficial???????????????????????

Anònim ha dit...

Els pressupostos d’un ajuntament són la declaració d’intencions més important i compromesa que fa el govern que els aprova. Això és així perquè el pressupost declara tant els ingressos que es preveuen com les despeses i inversions que es pensa realitzar. Tant un element com l’altre són en gran mesura el resultat de decisions polítiques, a través de les quals els governs manifesten les seves prioritats i donen a conèixer el model de societat que promouen. Altrament dit, el lloc d’on el govern preveu obtenir recursos per a la gestió és significatiu: en efecte, no és pas el mateix incidir especialment en els impostos en els quals es pot aplicar elements de progressivitat que augmentar preus i taxes que pagarà tothom per igual amb independència del seu nivell de renda o de les propietats que tingui. Passa exactament el mateix amb les despeses i inversions previstes: no és pas el mateix -especialment en el context actual- donar prioritat a les despeses socials que fer-ho en inversions d’obres.

jordi pla ha dit...

Al comunicant *1 (13:58)
Sí, noi... jo també crec que hi ha gat amagat. Un polític mai ensenya totes les cartes, a no ser que estigui perdut. L'alcalde pren auqesta decisió de cessament quan lo de la higiene política no s'estila i quan es podria enrocar donant qualsevol explicació, aguantant l'any que queda.
Jo, ja ho hi dit, considero que pensa aconseguir vots de l'oposició. De qui? A canvi de què? Ja ho veuríem.
També podria ser que la pressió que rebia per l'actuació (o no actuació) de la Laura, a part del transfuguisme, curullés el got i, com dóna a entendre, no tingui res preparat.
I pot ser, com insinues, que 'perdent' a la Laura obtingui més llibertat per altres accions no conegudes i cregui millorar aplicant la 'higiene'.
Però la versió amagada ja sortirà.

Al comunicant *2 (20:19)
Efectivament, els pressupostos denuncien les intencions. Però estem en una època tan dolenta, que en realitat els pressupostos es tenen que concebre per tapar forats i poc més.
Però com el govern està format per orgullosos humans, aquest 'poc més' no serà estrany que es destini a deixar constància de lo positiu (?) del mandat que resta.
Salutacions a tots.

Enric Grangel Llop ha dit...

En los presupuestos de este año, habia una importante partida de inversiones, y no se iniciado ninguna, a pesar de su importancia en estos momentos estan parados por el calitulo 1, el de personal y no parece que el Sr. Alcalde tenga prisa en presentarlos.
En cuanto a la retirada de competencias de la transfuga, yo creo que el deictamen le ha venido de perlas, con la excusa del dictamen quiere quedar ante la opinión publica como un garante de la democracia. Pero no olvidemos que el dictamen es del 17 de noviembre y han tenido que pasar dos meses para mover ficha. La causa real del cese a pesar de que muchas personas la conocen, es uno de aquellos temas que no se sabra oficialmente nunca.

Anònim ha dit...

Va tornar les competencies de la Gent Gran a la regidoria de benestar Social com havia estat sempre.
Perque no ha retornat la regidoria d'Obres a Serveis, com era d'esperar?

La meva opinio es que no l'ha fet fora per transfuga, ho ha fet per interes. La regidoria d'Obres es molt disputada mou molts diners i molts contractes amb empreses.

Anònim ha dit...

que saps del viatje a fitur de tots els regidors de ciu, amb visita al Congres de los Diputados i dinar amb el Bono.
A fitur costabe de trobar l'estant de la Costa daurada i de la Torre ja no diguem.

Anònim ha dit...

Està bé que sanegi l'alcalde, però que completi aquesta higiene democràtica amb la seva dimissió, perque aquesta regidora que ha cessat li va donar l'alcaldia que d'altre manera no haguera aconseguit.