21 de gener del 2008

Arranjant...

La concessió de l'aigua s'ha tirat endavant, i ara queda pendent de les decisions judicials. Hem sortit d'un problema gros i hem anar parar a altre, si bé no sembla tan greu.
L'acord que l'ADT i l'alcalde van assumir i van fer public en l'ultim ple, de formalitzar una comissió per gestionar l'arranjament definitiu del carrer Nou es força complicat, per la poca concreció en que es va acordar. Bity, que va demanar la regidora?
-Va demanar "la formació de una comissió integrada per la representació dels veïns afectats per les obres, pels veïns que vulguin formar-hi part, pels grups polítics municipals, comissió decisiva (decisòria) a la hora de decidir si es vol o no es vol refer la pavimentació, per triar el material i per triar els plazos (terminis) d'execució d'aquestos treballs".
Trobo que en aquesta especie d'extracte queden molts punts per aclarir. Miraré de fer-ne una llista.
Quina majoria es decisòria? Majoria relativa o absoluta?
Els grups polítics, com hi participen? Un membre amb un vot per partit? Un membre amb tants vots com regidors tingui el seu partit? Canvia molt que hi hagin 7 vots o 17. I si es limita a 7, es perd la representació real del poble.
Els veïns afectats, quina representació tindran? Un sol vot? Acceptarà l'agrupació actual que hi entrin altres veïns?
Els veïns en general, com entraran a la comissió? Per sol·licitud pròpia? Per sorteig entre els qui s'apuntin? quants hi entraran? Quants vots tindran? Un?
O es limitaran el número de veïns i
tothom que formi la comissió tindrà un vot?
I a més, la decisió d'aquesta comissió pot representar una despesa grossa pel municipi, apart de ser vinculant, i per lògica, la seves regles completes tindrien que ser autoritzades pel consistori, cosa que ara només se suposa.
Mols detalls penjats. La problemàtica continua. S'ha accepten idees i suggeriments.
-Anomeno i deso.

4 comentaris:

resnoesmesqui ha dit...

Benvolgut Jordi:

Les preguntes que et fas son del tot lògiques i comprensibles, i dissortadament avui encara no tenen resposta. Per tenir-les caldrà que ara ens reunim aquells partits que estem d’acord amb tirar endavant la proposta i resoldre totes aquestes dubtes i algunes més. En primer lloc hauran d’esser els veïns i comerciants qui decideixin si volen o no canviar el paviment, després hauran d’esser ells –al menys aquesta es la nostra proposta- , en el cas d’estar d’acord en el canvi, els que marcaran, no només el tipus, sinó també els plaços i terminis. Naturalment hi hauria d’haver una representació anomenada pels veïns i comerciants, amb la participació de l’Associació de Veïns, que prengués el protagonisme. Ara, el que ens preocupa es lligar el compromís de l’Alcalde, no retardar el procés inicial i començar a configurar el sistema amb l’acord de tots. De tots els que vulguin, es clar. Crec, personalment, què és el moment de treballar fort, ja que s’aconseguit allò que molts reclamaven, i intentar no posar pals a la roda sinó mirar de facilitar al màxim el procés participatiu. Crec que ha estat un bon acord, tant aquest com el compromís del manteniment dels llocs de treballs de l’actual plantilla, així com el manteniment de les categories i sous, i el fet de des bloquejar una situació que al meu parer era del tot insostenible i de difícil solució.


Una abraçada

Jordi Solé

rafael ha dit...

Caminant, se hace camino y en este caso, se hace pasito a pasito; Lo importante es avanzar querido Jordi. besitos

Anònim ha dit...

Soy vecino de la calle A. Roig, y no me siento representado por una AA.VV. que solo tiene personas que se preocupan por sus propiedades.
Aparte de la asociación debe haber más representación, o acaso quienes querian dialogo hasta ahora no dejaran a otros que opinen.

Anònim ha dit...

Creixell da las gracias a Torredembarra por sacar a concurso el agua. A ellos Sorea les ha prestado 2.000.000 € a devolver sin intereses en 25 años y 900.000 € para inversiones a fondo perdido, no quieres seguir perdiendo concesiones.