30 de juny del 2007

Interpretant...

El Monic treu en el seu ultim numero una carta d'una regidora dirigida a un comentarista local, queixant-se d'un escrit en el Diari de la Torre.
Què va escriure el comentarista?
Parlant dels diferents partits de La Torre, en quan a ERC va dir "Aquest cop estava cantat el descens de vots republicà després de la pèssima gestió de la remodelació del carrer Antoni Roig i plaça de la Font. Només una greu miopia política pot explicar la negació de l'evidència del càstig de l'electorat a la regidora Gassull, que hauria fer un examen de consciència i, tot i que no està gaire de moda, assumir, si convé, responsabilitats."
I que no l'hi ha agradat a la regidora?
Es queixa. Escriu: "Diu (el periodista) que aquesta regidora hauria de fer un examen de consciència. Què vol dir? Que he pecat per ser regidora? Que he practicat la corrupció? Que he malversat diners públics o he prevaricat? De què se m'acusa? "
Què s'enreda? Ha fet una mala interpretació de la frase "examen de consciència". L'ha agafat com la acceptació religiosa, quan en realitat, examen de consciència vol dir pensar en el que s'ha fet be o malament. Mira el diccionari, Bity, a veure que diu.
Segons el diccionari de català, "Consideració que hom fa de les accions pròpies per discernir si són bones o dolentes".
És clar, però ella ho relaciona amb la moral.
També aclareix que no es la responsable de l'obra del carrer Antoni Roig, que "va ser adjudicada a un enginyer de camins, canals i ports extern i d'ell depèn tota la responsabilitat, direcció i decisió, ja que també n'és el redactor del projecte. I que tot l'equip de govern el va votar a favor."
El periodista no diu que ella sigui la responsable, sinó que ha rebut el castig de l'electorat. La gent, al tractar-se d'una obra pública, la relaciona amb la regidora de obres públiques, llógic, i més, al haver donat ella la cara en alguna ocasió a les queixes.
O sigui que no ha estat encertada.
No gaire. Abans d'escriure una carta oberta, lo convenient és esperar fins el dia següent, sobre tot si ets regidor i la vols signar com regidor. I al dia següent, t'ho tornes a pensar i remirar. I és una llàstima que faci "ara" aquest aclariment. Tenia que haver buscat l'oportunitat de fer-lo abans dels comicis. Li hagués anat millor. Però per altre banda, es té que reconèixer que ha treballat força i de valent i que poques coses mal fetes li sortiran al fer examen de consciència. Altre cosa és la mala feina que l'empresa d'obres va dur a terme.
Anomeno i deso.

3 comentaris:

rafael ha dit...

Querido Jordi, es la segunda vez que esta señora se mete con el Salvat, y me jode muchisimo, porque ademas de ser muy educado y buen profesional.. es buena gente.
besitos

jordi pla ha dit...

F.del C.:
JS es cojonudo (ahora que no me oye). La señora se ha pasado, pero quizás lo hizo para "explicar" su posición.
Cuando escribí esto, vi que tu tambien te habías manifestado. Coincidimos. Saludos.

Anònim ha dit...

La situación de los regidores de ERC es dificil, y el posicionamiento de JS es para mi neutro, quiza más tirando a aquello de quien más te quiere te hara llorar.