Bity, expliquem coses.
Hi ha una noticia que t'agradarà. L'Alternativa Baix Gaià (ABG) va decidir, en l'assemblea celebrada dimecres passat a la nit, prioritzar la protecció de Muntanyans II, la revisió del POUM i la creació d'una empresa pública de gestió de l'aigua, a l'hora de negociar un futur pacte de govern.
Prioritzar la protecció de Muntanyans II deu voler dir que l'ajuntament insisteixi sobre la Conselleria de Mig Ambient i sobre el Ministerio de Medio Ambiente tractant d'evitar que l'actual propietari dels terrenys començi a edificar.
I com es pot parar això a aquestes altures?
Doncs pagant-li, no el preu que va pagar, sinó el que ara ell assenyali, per revalorització, projectes, plànols, obres, etc. que estiguin ja realitzats o en marxa.
I oferint-li un canvi de terrenys.
Quins? Els Muntanyans estan a prop de la platja. On trobaràs uns terrenys lliures amb tant atractiu turístic? Es tindria que suplir la qualitat amb la quantitat i costaria igual de quartos o més. I tramitar una declaració de nul·litat de l'acord plenari de l'Ajuntament on s'autoritzava l'alienació no pot ser, perquè representaria una indemnització de gran quantia a càrrec del municipi, en contra de l'ultim acord que es va prendre.
I lo del POUM a què deu venir?
No sé. Revisar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal deu voler dir que es té que tornar a revisar algun aspecte , o com demanaven en el seu programa, aturar-lo.
I lo del aigua. Ara ja tenim tres opcions, oi?
Sí, noi. A La Torre som així de flamencs. Podem triar. O continuar amb l'arrendament, o autoritzar una concessió o fer una companyia d'aigua pròpia.
N'hi ha una quarta. Tancar l'aigua i vendre garrafes.
No donis idees. Crear una empresa pública de gestió de l'aigua, la veritat, no ho concebo. Dec ser molt curt. Una empresa municipal fent la competència a les especialitzades Sorea i Aqualia? Amb ve a la memòria aquell forner que venia pa més barat, fins que li van tallar el subministrament de farina.
Aquesta mateixa agrupació va presentar també l'idea de fer una empresa de recollida de brossa.
Sí, però ja es un projecte més realitzable, malgrat la seva envergadura i el dubte de sí sortiríem guanyant amb l'invent. Els experts tindran que esbrinar si es factible. I els residus, en cas de problemes, es pot recollir de moltes maneres. I en el seu programa figurava. Però lo del aigua no. Ningú els ha votat per crear una empresa d'aigua. I l'aigua és un tema molt seriós. No veig a un ajuntament amb la pròpia responsabilitat de distribuir l'aigua. Ni la falta que fa el carregar amb un problema més, per molt atractius que surtin els teòrics guanys.
La formació (que va aconseguir en les passades eleccions 492 vots, uns cent més que al 2003, sumant un regidor més), ultimarà les seves condicions en una nova assemblea que se celebrarà el dimecres vinent.
A veure si surt una proposta més raonable.
Anomeno i deso.
5 de juny del 2007
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
9 comentaris:
Només faig una pregunta: si una empresa privada guanya calers amb l'aigua, quanta més gastis, més guanyaran o encara que no gastis te la cobraran igual per guanyar? Potser si és pública (com aigua de Reus) es prioritzaran les polítiques d'estalvi d'aigua i es cobrarà per alló que realment gastis. Penso.
Wendy: Imagino que com empresa pública hi haurien avantatges pels usuaris i podria ser que, fins i tot, baixessin els mínims i es pagués el que es gasta. Però el que dona que pensar és, perquè no han fet el mateix invent altres localitats? Tan espavilats som a La Torre? Salutacions.
No s'està inventant res. Crec que els torrencs som prou espavilats per copiar un model que funciona allà on està instal·lat. No sé perquè les altres localitats no ho fan, podria ser que tinguessin contracte en vigència durant un munt d'anys (com el que es pretén aprovar en el ple de demà a la tarda -premeditación i alevosia, diria jo-). Si s'aprova, doncs a partir d'ara governi qui governi no podrà fer res, doncs fins aquí 25 anys no podrà canviar d'empresa (en aquest cas fer una de pública). Penso.
No todas las poblaciones en las que la gestión del agua es municipal, funciona el sistema.
Las poblaciones costeras (turisticas sobre el papel), tienen el problamde que no llegan a consumir el agua que les toca en invierno y en verano no tienen suficiente.
Depositos de almacenamiento del agua que no se gasta en invierno (y que pagas al consorcio) y su uso en verano (dejando de pagar excesos).
Esas infraestructuras cuestan inversiones millonarias que ayuntamientos de nuestro nivel no pueden afrontar.
Génesis, has encertat de ple. A més, una empresa privada pot ser més competitiva a l'hora d'aportar solucions modernes i que millorin el rendiment de la xarxa, cosa que és més difícil per part d'un ajuntament. darerra d'una empresa hi ha gent especialitzada i amb anys d'experiència.
Reus potser és dels pocs llocs que funciona una empresa pública,però perquè? Perquè ha invertit molts (i quan dic molts és MOLTS) diners, cosa que no pot fer un municipi de la tipologia de Torredembarra, on hi ha molts km. de xarxa per habitant (és a dir, molt manteniment i obra per tant pocs contribuents). Els poblets petits que han crescut últimament, han hagut de privatitzar el servei per ser una font de problemes que no podien resoldre els dos o tres operaris i pocs mitjans de què disposava la brigada de l'Ajuntament.
El problema de Torredembarra, simplement es que tenim un límit anual situat als 2 milions de metres cúbics a l'any, aquest estiu passat ens van avisar del CAT que a l'agost havíem tocat el límit anual. Jugar jugar no podem. Tenim un 25% de pèrdua en la xarxa. Calen polítiques d'estalvi. Caldria anar pensant en fonts alternatives per als usos que no siguin de boca, com depuradores i dessaladores. Gastem massa en piscines i per regar... Cal ser més estrictes i si la gestió és pública, la rebaixa pot repercutir en l'usuàri del servei.
Llufeta, sumies truites, al seu dia la gestio del aigua ja era de l'ajuntament, sense una inversio forta per arreglar el sistema de canalització i fer diposits per guardar l'aigua que no gastem al hivern per ferla servir a l'estiu, a les hores fer diposits per l'aigua de la pluja per regar i netejar el terra. I altres moltes coses menys la municipalitat del servei, ja que no es podra fer amb inversions propies.
Llufeta qui fara els diposits?
El Juzgado nº1 de lo contencioso de Tarragona a denegado la suspensión cautelar del acto por el que se cambiaba el sistema de la forma de gestión del agua en Torredembarra interpuesto por el Sr. Daniel Masague.
Me pregunto: Que razón lleva a un cabeza de lista a presentar un contencioso sobre un tema en el que no ha participado, puesto que todavía no era regidor cuando presento el recurso.
Me pregunto: Si presenta un recurso al cambio de gestión, es consecuencia de que esta de acuerdo con que se siga manteniendo un contrato de arrendamiento a pesar de que economicamente no es beneficioso para Torredembarra.
Me pregunto: Que tiene de campaña electoral el recurso cuando se presenta a un acto del Ayuntamiento que fue aprobado por amplia mayoria del consistorio.
Me pregunto: Quien ha asesorado al Sr. Masague en este tema, para que tomara la decisión de recurrir.
Tengo más preguntas pero me daria por satisfecho si contestan estas, y de forma razonable.
Publica un comentari a l'entrada