31 de gener del 2008

Enfastijant...

Va ser bona idea instal·lar un semàfor davant el col·legi de Les Antines.
-Alumnes i familiars poden creuar la vella carretera nacional amb facilitat.
Sí, però... els que tenim que fer servir aquesta ruta cada dia, un o dos cops, per anar al centre del poble, ens trobem, quan l'institut està tancat i no creuen vianants per la carretera, que el semàfor continua treballant, brindant el pas als fantasmes.
-Es tracta d'un semàfor 'inteligent'.
Que es posa vermell segons les normes que ha rebut d'altre 'inteligent'. Perdre 20/30 segons davant d'un disc vermell per uns vianants inexistents, es fotut.
-L'idea de l'ajuntament deu ser dissuadir als conductors de passar per aquesta carretera i convertir-la en un tranquil passeig.
Sí, però... si tenim en compte que els residents de la Marítima, Clarà i Baix a Mar només disposem d'aquesta via per anar al centre, ens trobem amb una desconsideració cap els veins dels barris perifèrics. Per on volen que passem?
-Hi ha altre camí per sobre la Pirelli.
Encare és més complicat. És un coll de botella. Si els caps pensants del nostre municipi volen que no utilitzem la vella carretera, que ens brindin altre via de pas més adient.
-I què es podria fer segons tu?
El que s'acostuma a fer en aquests casos. Com què fora d'hores lectives hi ha poc o cap transit de gent a peu, es podrien instal·lar polsadors perquè els vianants que vulguin creuar obtinguin el pas franc. I quan no hi han vianants, els cotxes poden seguir la seva marxa sense parar, esperar i arrancar, pel simple fet de que hi han cervells que no capten totes les situacions.
-Anomeno i deso.