27 de desembre del 2008

Puntejant...

-El títol el poso amb una 'ena' o amb dos?
-Amb dos, Bity...
-Així veig que parlarem de gramàtica.
-No. Parlarem de sardanes. Els dansaires, quan ballen, puntegen els moviments.
-Ah!... tu apuntes cap a l'Agrupació Sardanista L'Antina.
-Sí senyora!. Aquesta és una de les associacions locals que més es mouen i mantenen el caliu de festa a la vila. Cal destacar la labor que desenvolupen, aquesta i totes, amb la seva tasca desinteressada en bé del poble.
-Abans de Nadal, l'Antina va organitzar una ballada i van presentar un tió gegant mòbil, una idea del seu president.
-En Josep Font està fent l'encomiable labor de fomentar la dansa i la cultura catalana pel nostre territori. Ell i el seu equip van crear aquest tió mòbil, van fer la festa de presentació i el van passejar pel poble els dies de festa de la canalla, fins Nadal.
-Un cap de setmana del mes d'octubre, per commemorar el 40 aniversari de l'entitat, van celebrar un intens programa d'activitats, amb la participació de la popular artista Núria Feliu, que va oferir un emotiu recital de sardanes.
-I van homenejar al fundador i primer president de l'agrupació, Ramon Carbonell. I van estrenar una sardana dedicada a l'entitat. I van celebrar un sopar de germanor. I van dur a terme un concurs de ballada de sardanes.
-Tinc enregistrades onze ballades durant l'any. I mantenen una escola pels que volen aprendre a ballar.
-Tota aquesta tasca influeix positivament en la vida social de la vila i es té que reconèixer el gran valor cultural i popular que representa. És just aixecar la copa i cridar 'Moltes gràcies senyor Font i companyia per seu esperit i el seu esforç!'.
-L'Antina, gràcies!
-Felicitació que es té que estendre a totes les agrupacions que venen cooperant, quasi des de l'anonimat, en les tradicionals festes que mantenen Torredembarra viva.
-Anomeno i deso.