21 de setembre del 2008

Emprenent...

-Vas anar al ple el dijous?
-Sí..., no feien res de bo per la tele.
-I què?
-Bé... Em va agradar perquè l'alcalde i els 'seus' regidors, malgrat ser el seu primer ple, van saber complir amb el seu paper.
-I l'oposició?
Per ells la cosa és més complicada. sobre tot pels del PSC i sobre tot pel senyor Ripoll, que és molt temperamental. Els socialistes, amb certa lògica, no han oblidat encare que, a pesar de la seva entrega i de tot el que van fer, van perdre el govern. Els hi costarà acceptar les circumstancies que s'han donat en el seu equip i assimilar-les.
-Ara estan a l'altre costat.
S'han de centrar en la feina de debatre, presentar alternatives i admetre els resultats. I esperar, perquè no hi ha que oblidar que l'actual govern està formar per cinc ideologies diferents, cinc maneres de pensar, que són moltes a l'hora de prendre una decisió deixant a tots contents.
-Va entrar la nova regidora que substitueix al senyor Jiménez.
-Sí, Va jurar el càrrec la número 6 del PSC, Felicia Moreno.
-I els punts del dia?
-N'hi havien molts. Els més discutits van ser la ratificació dels dos recursos d'alçada presentats contra l'aprovació per part de la comissió d'Urbanisme de dues modificacions urbanístiques, les de les zones de Filadors i Portal de Padrines, que s'havien rebutjat en ple. Van votar en contra ERC i el PSC, parlant aquest últim, a través d'en Ripoll, de revenja i de revisionisme.
-I es va aprovar la autorització per pagar les factures ja famoses del 2007?
-Sí, per fi, després de tres o quatre presentacions. El govern actual, abstenint-se, va deixar que els regidors de l'anterior les autoritzessin d'una vegada. I van preguntar si ara això no tornaria a passar.
-I què més?
-El govern va tirar enrere una moció referent a la urbanització de la zona carrer 11 Setembre-passeig de la Sort, a petició inicial de la regidora de l'ABG, per tractar d'actualitzar i millorar certs aspectes, ja que el projecte és de fa molts anys.
-Mira que bé. Això em sona a 'participació, compromís, diàleg, proximitat i esforç', paraules de batalla de CiU.
-Esperem que sigui una tendència i no una estratagema.
-Quan van anar a la Generalitat van invitar a l'oposició!
-Es veritat. Continuem així, a veure si s'aconsegueix que el consistori surti de la línia de confrontació general que va imperar últimament i es pugui anar per feina, que portem molt d'endarreriment.
-Anomeno i deso.

18 de setembre del 2008

Insistint...

-La Generalitat deixa sol l'Ajuntament a l'hora de buscar sòl.
-Que dius?
-S'ha celebrat per fi la trobada entre Urbanisme i Medi Natural de la Generalitat i el govern de l'Ajuntament, per tractar d'evitar l'edificació al Muntanyans. Ens han dit que no existeix cap possibilitat d'aportar fons econòmics suficients, ni terrenys, per a la recuperació de l'espai.
-Qui ha anat del consistori?
-L'alcalde Masaguè o Massaguè i la regidora d'Urbanisme, per part del govern i els regidors Navarro, Suñé i Ciuró per l'oposició.
-Així m'agrada, junts. Clar que en aquest assumpte estan tots d'acord. No passa com la Diada...
-S'ha demostrat que aconseguir solars del Incasol per fer una permuta era un ingenu somni local.
-Ja, però es tenia que provar.
-Ara han decidit encarregar un estudi per aconseguir traslladar aquesta edificabilitat a altres terrenys del municipi.
-Se suposa que aquest estudi, a part de buscar el solar o solars, determinarà el cost que l'operació representaria per les arques municipals, inclòs el valor estimat dels terrenys a cedir a canvi de l'inundable urbanitzat. Al poble l'agradarà saber quan costaria no edificar els Muntanyans.
-L'estudi es té que fer urgentment, abans de que la promotora demani llicència per edificar, si be ha manifestat que està disposada, com és lògic, a escoltar les propostes de permuta.
-No són ximples. Bé, ja deso jo avui.

14 de setembre del 2008

Protagonitzant...

-Com anem, Bity?
-Poca cosa... La Festa Major i la Diada.
-Dona!..., la Festa Major no ha estat poca cosa. Ha sigut un èxit, que devem com sempre a les nombroses associacions que, sota els auspicis de l'Ajuntament, donen tot de sí per aconseguir unes jornades sonades, millorant-se any rere any, malgrat les restriccions dineràries que pateixen.
-Doncs la Diada tampoc ha sigut poca cosa. No hem tingut un acte. N'hem tingut dos, un oficial, anunciat i l'altre popular, convocat a corre-cuita. L'oficial, protagonitzar pel senyor alcalde i la seva cort, tenia de tot: Proclama institucional, castellers, cors, cava, cadires pel públic i megafonia.
-Amb aquest acte es demostra que el nou govern municipal no parla amb l'oposició ni li dona cap explicació, trencant amb la seva pròpia regla de 'consulta i participació ciutadana'.
-S'han oblidat de que la meitat del poble ha votat als partits que ara són a l'oposició.
-A més, trenca amb el passat canviant el lloc de celebració. Un nou model?
-L'escenari a nivell del castell dona més categoria... llueixes més i et veuen millor... Hi cap més gent.
-Però el que no s'entén és per quina raó s'ha suprimit l'ofrena floral, l'homenatge als qui van lluitar per la llibertat del nostre país, que duia a terme l'anterior consistori 'socialista', amb participació de varies entitats.
-Es que la placa commemorativa quedava lluny... I no hi han diners pel ram... Però en canvi, l'alcalde, en la seva proclama va reivindicar la independència i la va tancar amb un 'visca Catalunya lliure'.
-No es va atrevir a desobeir les instruccions de CDC. Sona a un acord amb el regidor del PP: No memòria política però sí quatre paraules reivindicatives.
-Doncs l'altre proclama, convocada per SMS's, la van realitzar els partits PSC, ABG i ERC, amb el tradicional ram de flors, al peu de La Torre, mitja hora abans de l'acte oficial.
-No es pot dir que els ciutadans de Torredembarra poguessin escollir a quin acte anar, perquè d'aquest no se'n va assabentar quasi ningú.
-I l'historia de la clau per entrar a La Torre?
-Ui!... ja en parlarem altre dia. El que queda clar és que l'Ajuntament hagués quedat com un senyor pactant amb l'oposició i donant suport i anunciant els dos actes, si ells no volien fer l'ofrena. Cada torrenc hagués triat a quin anar. Molts haguessin anat als dos, i el protagonisme del 'nou equip de govern' no hagués resultat perjudicat, com ara ha quedat.
-Anomeno i deso.