26 d’agost del 2007

Festivant...

Què es diu per aquí?
Degut a les vacances, no hi han noticies polítiques, (ni judicials , ni parlamentaries). L'únic que hi ha és una controvèrsia sorgida a rel del festival de Hip-Hop que es va celebrar a la platja els dies 17 i 18 passats.
I què es discuteix?
La qüestió sembla ser si es correcte o no es correcte muntar a la platja una festa musical amb 20.000 watts de so, per la nit i fins a les tantes, tan a prop dels habitatges del passeig marítim.
Hi han hagut queixes?
I tant...
Sempre que es fa una cosa fora de lo comú, hi ha gent a favor i gent en contra, no falla.
Es tindria que buscar un equilibri.
Doncs l'equilibri seria que, de noranta nits d'estiu, n'haguessin 45 de marxa i 45 de tranquil·litat. O sigui que, per dos nits d'ara i quatre de la festa grossa, dos, posem, de la petita, i una de revetlla, falten 36 nits de gresca, pensen el més joves.
Vull dir una normalitat. Un dia o dos a la setmana de moguda ve a ser lo correcte.
Lo correcte en la vida de cada dia, però per vacances, la normalitat cada un l'entén a la seva manera. N'hi han que volen festa cada dia i n'hi han que volen tranquil·litat i descansar.
O sigui que es impossible de compaginar.
En el mateix indret sí. I per aquí es té que buscar la solució. Té que haver-hi un lloc per fer festes i un lloc per descansar.
La platja tindria que ser dels de relax.
És clar, però, a la vila no anem molt sobrats de llocs.
En el camp d'esports no hi han habitatges.
Per una festa petita, a dins, preparant-ho, podria ser, però una festa grossa es tindria que fer fora i quedarien tots els camps destrossats.
A la plaça del Castell estan fins el capdamunt. En el pàrquing del Castell és on hi ha menys cases pròximes.
Ja, però si hi ha festa, no hi ha pàrquing. De totes maneres, sembla la millor possibilitat actual.
Ja fan un concert per la festa major.
Pel futur, i per poder presumir de ciutat per a tothom, es tindria que habilitar un espai lúdic, per evitar tota aquesta polèmica amb els decibels. I no tindria que ser molt lluny del centre per anar-hi a peu, però a la vegada, tindria que tenir on aparcar per la gent de fora.
Ui, que difícil que és això. Costa trobar un terreny per fer un institut i es impossible trobar-ne un per aparcament...
Això, pel millor departament de Urbanisme de Catalunya (o és d'Espanya?) és fàcil. Ja veuràs com es troba una solució per l'any que ve, i els de la platja i els del Castell poden dormir si volen dormir.
Amen. Anomeno i deso.

21 d’agost del 2007

Taurejant...

Aquest gerundi que has posat no està bé, no està al diccionari.
Doncs a mi em sembla correcte. Si fotre-li la punyeta a un toro es diu torejar, fer-li a un tauró es dirà taurejar.
Ignoro.
La foto del tauró de Tarragona ha donat la volta al món, amb tres "rambos" sobre ell per privar-li la llibertat. El peu dirà: "Els catalans salven un tauró esgarriat". De què el salvem?
Era un perill pels banyistes.
Així la notícia seria "els catalans salven uns banyistes". Doncs si era un perill, que l'haguessin endinsat 96 quilòmetres a l'est, en lloc de portar-lo a una presó del nord.
El tenen que estudiar.
Pobre... En el millor dels casos, es passarà la vida donant voltes a l'aquari, veien gent passant per un tub.
Igual el tornen al seu hàbitat.
Un es pregunta per què s'ha aturat a Tarragona capital i no més amunt o més avall...
¿No l'hauran deixat anar expressament per promocionar la ciutat? Amb això de la cultura 2016...
No crec. No sona bé "costa daurada amb taurons". Podria haver aparegut aquí, a la platja de la Paella. Haguessin sortit uns dies de la rutina. L'alcalde accidental hagués pogut desenvolupar les seves dots de comandament. Li posaria una càmera interior per saber per què no li funciona el sentit de l'orientació.
El podríem exposar al pavelló, aprofitant l'aigua i cobrant entrada, per pagar el parquet nou.
Bity, estàs agafant rels catalanes, veig.
La pela, no? dieu? O el podríem amagar a la zona inundable per atemorir els de Vicsan.
Pobre esqual... Bé, esperem que hagin notícies més interessants per escriure quelcom de profit.
Anomeno i deso.

Demanant...

Avui diumenge també fa mal dia. Em sembla que s'ha acabat l'estiu. Que tens de nou, Bity?
El diari El Punt publica una ressenya. Diu: "L'Associació de Propietaris dels Munts de Torredembarra van organitzar ahir una diada festiva i reivindicativa amb què l'entitat veïnal vol reclamar «més atenció» del consistori torrenc."
Una "festa" original. Està bé. Si tothom que reclamés a l'ajuntament fes una festa, estaríem més entretinguts.
"Segons va explicar la secretària de l'associació, la urbanització té una vintena de carrers sense asfaltar..."
Els carrers sense asfaltar són una assignatura pendent de l'ajuntament. Entre la creació de la urbanització pública i l'asfaltat dels carrers, passa massa temps. Seria més lògic que els carrers es fessin abans que les cases, i el seu cost es repercutís quan s'atorga la llicencia de construcció. Però tot deu tenir la seva explicació. Igual algun blocaire que ho sàpiga m'ho aclareix.
Potser se suposa que els camions de les obres i la instal·lació de les línies de servei els farien malbé.
Ja. De totes maneres es té que tenir en compte que part de l'asfaltat que reclamen, set carrers, ja tenen el projecte inicial aprovat i ara està en fase de resolució de les al·legacions presentades, lo qual vol dir que aquests carrers poden estar condicionats l'estiu que ve.
En quedarien tretze, segons diuen.
Una cosa és el que diuen els interessats i altre, la realitat. Però les coses de palau van poc a poc.
"...i, a més a més, falten zones verdes i aparcaments. També denuncia problemes a la xarxa de clavegueram i de llum".
Doncs benvinguts a la demanda generalitzada dels torrencs. I a rel d'aquesta "festa" però deixant a part els carrers asfaltats, voldria comentar això de la participació o reivindicació ciutadana que tan de moda està. ¿Tenen tots els barris una associació qualificada, popular i amb recursos per fer les seves reivindicacions? Em temo que no, i per tant, al meu entendre, es produeix una diferenciació entre uns i altres, que els radicals denominarien discriminació.
Imagino que tothom pot fer una sol·licitud a l'ajuntament...
Sí, és clar, però té més força una petició pública que surt als diaris, que una silenciosa petició particular. Existeix un precedent. Marítima Residencial, a base de plorar i manifestar-se, ha aconseguit serveis, per exemple, un casal, que altres barris no tenen. Es reparteixen els bens socials segons les necessitats reals? O les preferències es desvirtuen segons qui plora i com?
Difícil papereta pels governants.
Tenen que considerar tot el municipi, ignorar pressions i treballar amb equitat per tothom.
Anomeno i deso.

17 d’agost del 2007

Diluviant...

Què? Bity, aquí no es treballa?
Ah, això tu. Jo soc una "enchufada"...
Estic fet un dropo... està tot l'any sense fer res i tenir que fer vacances a l'agost és fotut...
Ja ho veig, ja...
Has enregistrat quelcom interessant?
Em sembla que està tothom com tu. Només tinc lo de l'últim xàfec.
Ja ho hi vist. Es va inundar tota la part baixa de la vila, incloses les zones inundables. Va ser una tempesta excepcional.
El que va resultar més tocat va ser el pavelló Sant Jordi. Va entrar aigua per la porta d'emergència i per escletxes de la taulada i es va desenganxar el parquet.
Em recorda fa uns quants anys, quan es va remodelar l'estadi de Montjuïc a Barcelona pels Jocs Olímpics del 1992. Un any abans es va inaugurar amb motiu del Mundial d'atletisme, i aquell dia va ploure fort, i van sortir goteres per tot arreu, pels vestuaris, per la tribuna, etc. i pels passadissos hi havia un pam d'aigua. L'oposició va posar a l'equip de govern municipal a parir.
Fa 16 anys ja es seguia aquesta tònica?
I tant... La desqualificació política és molt antiga i malauradament, cada dia es prodiga més.
Es renuncia a la cooperació i es passa a aprofitar les circumstancies, oi?
A les olimpíades ja no van sortir les goteres. Però l'any passat, amb un partit dels periquitos (de la Susanna) a Montjuïc, l'equip visitant es va queixar de goteres als vestuaris. Havien tornat.
Vols dir que si ha goteres a la muntanya màgica de Montjuïc, també em pot haver-hi a la vila d'un mar de màgia.
Molt bé, Bity, veig que vas agafant l'ona dels humans.
Hi ha qui diu que el pavelló és va inaugurar a corre-cuita, sense estar acabat.
I tenen raó. Però tres anys de govern no son els quatre normals i el programa es va quedar curt de temps. Van tenir que fer coses precipitadament, com el pavelló, la primera zona de vianants i la radio, per "entregar" al poble la seva feina. Però estic segur que un altre govern, del color que fos, hagués fet el mateix.
Això porta problemes.
Sí, està clar. Però soc de l'idea que val més fer les coses i desprès arreglar-les, que no deixar-les enrederir, tractant de fer-les perfectes, perquè el municipis pobres, perfectes, poques coses podem fer. Si tinguéssim molts quartos, haguéssim encarregat les obres a una empresa amb solvència contrastada, per exemple Ferrovial, i no hi haurien goteres ni rajoles mal posades. Però ens tenim que limitar a les possibilitats de les arques municipals.
També la tempesta va causar problemes als baixos de la Plaça de la Font, al sortir aigua dels lavabos, diuen que per una connexió entre les xarxes de clavegueram i d'aigues pluvials.
Ja veurem que aclareixen els tècnics, però sempre hi ha hagut aquest problema. Quan a les conduccions entra més aigua de la que pot sortir, la llei dels vasos comunicants es fa patent.
Diuen que sempre defenses a l'actual govern i que ets un sociata.
Estic al costat dels que tenen la responsabilitat de treballar per millorar la comunitat. Quants més entrebancs es trobin, pitjor per tots. És ben senzill.
Ja veuràs els anònims. Anomeno i deso.

3 d’agost del 2007

Pressionant...

Bity,desperta, que tenim que posar quelcom.
Hola, s'han acabat les vacançes?
Tu no tens vacançes... Què has enregistrat últimament?
Avui dia 2 surt un article al Punt que parla del carrer Nou.
Muntanyans, carrer Nou, carrer Nou, Muntanyans, no ens se'n sortim. Aboca'l.
"L'associació de veïns del Centre Històric de Torredembarra va presentar ahir una instància a l'Ajuntament en què demana canvis a l'illa de vianants que s'ha creat al carrer Antoni Roig i la plaça de la Font, on encara s'han d'acabar les obres de remodelació."
Gràcies per recordar-ho. Igual a l'ajuntament s'han oblidat del detall.
"L'entitat va reclamar que els propietaris de la via afectada puguin entrar amb el seu vehicle a la zona reservada per a la circulació de persones per fer petites parades."
Fer petites parades es diu aparcar.
"Actualment, tan sols els propietaris de pàrquings, els vehicles de càrrega i descàrrega i els serveis municipals poden accedir al carrer Antoni Roig. En aquest sentit, la vicepresident de l'agrupació veïnal, Rosalia Papiol, va explicar ahir: Ens conformaríem que se'ns permetés l'entrada en vehicle entre la una del migdia i les cinc de la tarda, i a la nit."
Volen deixar el cotxe davant de casa i també per la nit? No hi vist cap zona tancada a la circulació rodada en què els veins puguin aparcar quan vulguin i menys per la nit.
Continua : "El ple de l'Ajuntament va acordar a mitjan juliol començar la revisió de l'ordenança de mobilitat per tal d'adaptar-la a les necessitats de la nova illa de vianants. Papiol, però, va criticar que aquest serà un procés «llarg» i que els propietaris no formaran part de la comissió que estudiarà les modificacions."
Procés llarg? No crec que sigui tan complicat establir aquestes ordenançes perquè hi han moltes localitats que fa anys tenen illa de vianants i per tant, només es tracta de copiar una ordenança experimentada. O és que a la vila tenim alguna peculiaritat que ens faci especials en aquest sentit?
Entrar aquesta associació en l'establiment de les ordenançes municipals, encara que afectin al carrer on viuen, seria el compte de mai acabar. Aquí partim d'una base equivocada. El carrers no son dels veins que hi viuen, malgrat s'ha tingut l'atenció de consultar-los en la remodelació. Tots els carrers son de tots els habitants del municipi. I el representant de tots els habitants del municipi és el Consistori. Per altre part, tampoc seria lògic fer ara les ordenançes segons els interessos d'uns veins i quan es formalitzi altre illa de vianants, fer altres ordenançes segons els seus veins.
Acaba l'article: "Els membres de l'associació de veïns del Centre Històric de Torredembarra tenen previst reunir-se aquest vespre per decidir si convoquen mobilitzacions pels pròxims dies amb l'objectiu de pressionar l'equip de govern municipal."
Això, això... A pressionar. A manifestar-se i a posar llençols nous, que els que hi han ara ja estan que fan fàstic. I a buscar algun grup polític que recolzi la petició, fent demagògia i partidisme. És clar que sí!
Quan deixarem de ser un pobre poble?
Anomeno i deso.