27 de novembre del 2010

Censurant

-El senyor alcalde ha donat a entendre avui, en el seu programa per la ràdio municipal, que no li sembla bé deixar que el regidor cap de l'oposició parli per l'emissora i expressi les seves opinions.
-Carai... En lloc de dir-li ràdio municipal tindrem que dir-li ràdio del govern, com Ràdio Nacional quan en franco.
-Diu que ja poden manifestar-se en el 'minut d'or' que se'ls concedeix al acabar els plenaris.
-Doncs el que pot fer l'oposició es presentar una moció demanant que es canvi el nom de l'emissora i es digui 'Ona La Torre, la radio del govern municipal, 107,0 FM', ja que es fa servir per a fer propaganda de l'equip de govern i per menjar el coco als ciutadans, restringint la informació de segons qui.
-Podrien posar un equip de 'censura', per autoritzar el què es diu.
-O millor la podrien clausurar, per estar fora del caràcter democràtic que té que imperar en un mitjà comunitari, al impedir que arribin als vilatans el parer dels seus representants en el Consistori.
-I ens estalviaríem mols diners.
-Està clar que dirà que la ràdio forma part de la 'seva' manera de governar i tampoc en faria cas.
-Ha dit que d'aquí uns mesos, quan arribin les eleccions municipals, si que deixarà que els partits entrin en un debat amb ell.
-Pensa anar de cap de llista? És estrany que els de Convergència posin altre cop l'alcaldia de Torredembarra en joc. ¿I ja ho tindrà tot arreglat i endreçat per poder donar explicacions i no fer l'estruç com fa ara?
-Anomwno i deso.

19 de novembre del 2010

Filosofant

-Què vol dir cinisme? En el diccionari no queda clar.
-Realment no vol dir res. És una especie d'insult que fan servir els ambigus.
-L'alcalde, avui per ràdio, ha fet servir la parauleta quatre vegades.
-Referint-se a qui?
-A l'oposició, està clar. La primera perquè un regidor li va recordar en el ple d'ahir que es va equivocar al expulsar la regidora trànsfuga de l'equip de govern i quedar-se en minoria. L'alcalde li va retreure que aquesta afirmació desprestigia i fa perdre credibilitat als polítics.
-Ell no té res a perdre en aquest sentit. El dia 10 setembre passat, per la ràdio, a les 13,44 hores, ell mateix va reconèixer que va ser 'l'error més important' que va cometre.
-Doncs no ho deu recordar o no li agrada que s'ho recordin.
-Ho va dir per congratular-se amb la regidora, inclús li va demanar perdó, amb la 'sana' intenció de tindre-la al seu costat en el plenari del 16 setembre, en el qual va sorgir una llar de jubilats fantasma sobre el pàrquing de Filadors i a continuació es votava altre cop la sol·licitud del préstec, en què li faltava, i li continua faltant, un vot de l'oposició.
-Es veu que el cinisme es comparteix.
-Doncs mira que bé. Si ell va jutjant als regidors públicament per ràdio, queda clar que no hi ha cap inconvenient en què es digui pels blogs l'opinió que ens mereix la seva peculiar interpretació de la política.
-Dirà que li posen pals a les rodes.
-I què més ha tractat de justificar?
-Ha tornar a repetir que ell governa i que l'oposició no li pot senyalar la manera de fer-ho. No accepta donar explicacions pel canvi d'un funcionari, ni pensa donar més atribucions a l'Interventor, perquè són coses de règim interior que no tenen res a veure amb l'interès del poble.
-O sigui que l'equip de govern, en minoria, pot fer lo que li sembli més convenient, estigui equivocat o no.
-I ha dit que els regidors tenen que fer cursets per presentar mocions.
-I per interpretar-les, no es necessiten? Per cert, que algú l'informi de la diferència que hi ha entre un mandat i una legislatura. Que no diguin que l'alcalde de Torredembarra no ha fet cursets.
-Anomeno i deso.

16 de novembre del 2010

Sotsobrant

No hi han diners al consistori per acabar el que està penjat ni menys per tirar endavant nous projectes. Però a part d'això, a Torredembarra hi han coses que considero no rutllen, per més monòlegs hertzians que es facin. I no funcionen per manca de gestió i d'administració, defectes que no faciliten la comunicació i el diàleg.
No pot ser que els documents i les dades que l'oposició demana al govern no es facilitin en un termini 'normal' i que es tingui que arribar al 'deixem-ho córrer'.
I la cançoneta de que no hi ha prou personal, no cola. Hi ha més personal i està més incentivat que fa tres anys, en que hi havia més feina. El que deu passar és que no hi han caps que sàpiguen o vulguin dirigir.
Mai estan al dia els informes sobre l'estat dels assumptes. Sempre queda alguna cosa per fer o per comprovar. S'arriba a la desagradable conclusió que val més no preguntar, que sembla que és el que volen. Que 'els de fora' no molestin. Però 'els de fora', com es diu ara a l'oposició, dóna la casualitat que també són representats dels ciutadans i recolzats ara per més vots que els de l'equip que tracta de governar.
Les xifres triguen mesos en veure la llum i d'una forma provisional. Semble que no tinguem informàtica i que treballem amb àbacs i ploma d'au.
No sabem on estem ni per on anem. Hi ha qui pensa que no s'atreveixen a dimitir perquè tot està penjat.
Per cert, com està l'estudi per crear l'empresa municipal que porti el pàrquing d'aquí dos mesos? I com està la petició al Jutjat d'execució provisional de la sentència sobre l'adjudicació del contracte de l'aigua? I s'ha creat la Comissió Permanent de revisió bimensual de comptes? I la de Gent Gran? I quan podrà la ràdio municipal emetre anuncis comercials? Tot segons sendes mocions aprovades en el plenari de fa dos mesos.
Quan es consensuaran les noves bases del plus de productivitat? Com està la modificació de la Relació de Llocs de Treball, catalogada d'urgent? Segons sendes mocions aprovades en el plenari del mes passat.
O es pensen que era broma? Es tenen que demanar estudis dels estudis?
Si els 'que estan governant' no troben una solució a tanta ineficàcia, --com podria ser posar en funcionament una comissió amb tots els regidors, perquè 'tothom sàpiga' els problemes que hi han i cooperi en buscar una sortida--, caldrà que 'els de fora' assumeixin la responsabilitat de la situació, demanant una auditoria externa i consultant a les institucions superiors que es té que fer per sortir d'aquesta frustrant inoperància. El nou mandat tindria que iniciar-se sabent què ha passat en aquest.
I si es veritat que ara la Generalitat reclama al consistori la liquidació del 2008, la cosa ja és de jutjat.
-Pren-te una til·la.
-No, que mi pres una viagra.
-Anomeno i deso.